eierenEieren zijn goed voor je en passen heel goed in een gezond voedingspatroon. Ook als je wilt afvallen, kun je prima eieren eten. Een ei bevat maar 75 kcal en barst van de voedingsstoffen, waardoor je snel een verzadigd gevoel krijgt. Om de beste voedingsstoffen binnen te krijgen, kies je voor biologische eieren. Hoe gezonder de voeding en de leefomstandigheden van de kip, hoe voedzamer haar eieren zijn. Biologische eieren zijn rijk aan essentiële aminozuren en bevatten hoogwaardige eiwitten, vitamine B2, B12, E en D.

Cholesterol

Er zijn veel mensen die denken dat eieren niet goed voor je zijn, omdat de dooiers veel cholesterol bevatten. Laat je niet misleiden! Je lichaam heeft cholesterol nodig. Je hersenen bestaan bijvoorbeeld voor een groot deel uit cholesterol. Het is ook niet cholesterol wat je aderen doet dichtslibben, cholesterol is juist in je lichaamscellen nodig voor elasticiteit. Wees dus niet bang voor cholesterol. Het lijkt mij beter om geraffineerde suiker te laten staan, dat richt namelijk wel veel schade aan in je lichaam.

Dus nu je weet dat eitjes heel erg gezond voor je zijn, heb je vast wel zin in een lekker roerei gerecht.

Wat zit erin?

2 eieren
3 plakjes ontbijtspek
1/2 eetlepel roomboter of reuzel
1 eetlepel water of melk
1 handje rucola
Keltisch zeezout en peper

Hoe maak je het?

Bak het ontbijtspek uit in de roomboter of reuzel en laat uitlekken op keukenpapier en breek daarna in stukjes. Klop de eieren los met het water of de melk en breng op smaak met peper en zout. Verhit het vet waar je de ontbijtspek in hebt gebakken (als je veel vet hebt, giet je eerst het teveel uit de pan). Voeg het eimengsel toe en laat ongeveer een minuut bakken tot het begint te stollen. Schuif het ei door de pan met een spatel, zodat ongebakken ei naar de randen kan lopen. Roer na 1 tot 2 minuten de rucola en de spekstukjes erdoor. Bak nog ongeveer 1 minuut tot al het ei gestold is. Schep op een bord.

Translate »

Pin It on Pinterest

Share This