paprikasoepPaprika is een gezonde groente. het piment in paprika wat ervoor zorgt dat hij rood, oranje of geel wordt, bevat veel gezonde eigenschappen. Paprika’s zijn rijk aan vitamine C. Daarnaast bevatten ze ook vitamine A, B1, B2, B6 en B11. Als je veel stress in je leven ervaart, doe je er verstandig aan regelmatig paprika te eten. De lycopeen in paprika helpt tegen stress.

Hoog tijd dus voor een lekker soepje van dit gezonde groentje. Pas op met het toevoegen van de chilipeper. Ik heb zelf ondervonden dat als je er teveel van gebruikt, dat je hele gezin naar de koelkast rent voor melk. Bovendien wordt de soep bitter, als hij te pittig is en dat vind ik in ieder geval niet zo een heel geslaagd idee.

Wat zit erin?

2 Rode paprika’s, in blokjes
1 grote ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, fijngehakt
1/2 tl chilipeper (voorzichtig, te heet is niet lekker)
1/2 tl karwijzaad
blaadjes van 2 takjes tijm
500 ml kruidenbouillon (zelfgemaakt)
1 eetlepel olijfolie
1 eetlepel zonnebloempitjes
1/4 komkommer in blokjes

Hoe maak je het?

Verhit de olie in een pan, voeg de uisnippers en chilipeper toe en fruit ze 10 minuten. Voeg het karwijzaad, de knoflook en tijm toe. Bak even mee. Voeg de stukjes paprika toe, leg het deksel op de pan en laat 10 minuten zacht ‘zweten’. Voeg de groentebouillon toe en breng de soep aan de kook. Laat dan 15 minuten op laag vuur koken. Neem de pan van het vuur en laat iets afkoelen. Pureer de soep glad en druppel er wat olie over. Doe de soep in een kom en leg er wat blokjes komkommer in. Bestrooi tot slot met zonnebloempitjes.

Lekker met een stukje speltbrood.

Translate »

Pin It on Pinterest

Share This