Risotto met voorjaarsgroenten

Een heerlijk recept voor als alle verse groenten van de lente net in de winkel liggen

Porties

3

Klaar in:

30 minuten

Kcal:

490

Kosten:

€ 2,85 p.p

 
Introductie

Over dit recept

Recept van onbekend

Dit is een van mijn favoriete gerechten van het voorjaar. Ik vond het ooit op 100recepten.nl maar de link naar het recept doet het meer. Ik ben dus heel blij ik het hier nog heb kunnen vaststellen. Is het jouw recept, stuur me dan een berichtje, dan kan ik je de credits ervoor geven.

Het gerecht is heel smaakvol en bordenvol vitamines en mineralen. Asperges bevatten heel veel vitamines, waaronder A, B1, B2, B3, B5, B6, C, E en K. Ook bevatten ze veel mineralen zoals calcium, fosfor, ijzer, kalium, koper, magnesium, mangaan, molybdeen, seleen en zink. Daarnaast bevatten asperges behoorlijk wat eiwitten.

Geschikt voor:

SlimLin, Vegetarisch, Vegan, Suikervrij

Allergenen:

Noten 

Wat zit erin?
  • 1 liter kruidenbouillon 
  • 100 gram groene aspergepunten
  • 100 gram bospeen, in de lengte gehalveerd
  • 200 gram jonge doperwten (vers of diepvries)
  • 500 g verse jonge tuinbonen (vers of diepvries)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 prei, dun in smalle ringetjes
  • 300 gram risottorijst
  • 1 eetlepel basilicum pesto
  • 25 gram pijnboompitten, geroosterd
  • Versgemalen peper naar smaak

Voedingswaarden

De olijfolie en de pijnboompitten in dit gerecht zorgen voor de benodigde vetten om al die vitamines goed te kunnen opnemen.

  • Eiwit 2% 2%
  • Koolhydraten 85% 85%
  • Vet 13% 13%

Hoe maak je het?

Stap 1

Breng de bouillon aan de kook in een grote pan. Zet het vuur laag en voeg de aspergepunten, wortel, doperwten en tuinboontjes toe. Blancheer ze in 4 tot 5 minuten beetgar. Schep ze met een schuimspaan uit de pan en zet apart. Houd de bouillon tegen de kook.

Stap 2

Verhit ondertussen de olijfolie in een grote zware pan op matig vuur. Fruit hierin de prei ongeveer 2 minuten. Voeg de ongekookte rijst toe. Schep steeds een juslepel bouillon uit de pan en roer deze door de rijst totdat hij is opgenomen. Herhaal dit telkens opnieuw totdat de risotto beetgaar is (dit duurt ongeveer 20 minuten). Roer de pesto door de risotto. Voeg versgemalen peper naar smaak toe. 

Stap 3

Schep de groenten door de risotto en warm nog even door. Schep de risotto in diepe borden en strooi de pijnboompitten erover.

Translate »

Pin It on Pinterest

Share This