zalm met kruidenkorstAls je voor zalm kiest, kies dan een zalm die verantwoord gekweekt is. Natuurlijk is biologische zalm ook een heel goede keuze, maar die is niet altijd even betaalbaar voor iedereen. Je zult het niet alleen merken in smaak, maar deze zalm is ook gewoon veel beter voor je en zo kun je optimaal genieten van de omega 3 vetzuren die deze vis je te bieden heeft.

Dit gerecht is heerlijk met een frisse salade en aangezien we een half citroentje over hadden, heb ik daar een dressing van gemaakt voor een frisse lichtzoete salade.

Het recept van de zalm is afkomstig uit de Boodschappen van maart 2016.

Wat zit erin?

Voor 4 personen:
4 zalmfilets
100 gram jonge bladsla
2 tomaten
1/2  komkommer
1 biologische citroen, gewassen
50 gram speltbrood kruim
1 handje peterselie, fijngehakt
1 handje basilicum, fijngehakt
1 teentje knoflook, geperst
4 eetlepels olijfolie
1 theelepel honing
Keltisch zeezout en zwarte peper naar smaak

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Rasp de schil van 1/2 citroen en snijd de andere helft van de citroen in partjes. Meng het broodkruim met de peterselie, basilicum, knoflook, 2 el olijfolie en citroenrasp. Breng op smaak met Keltisch zeezout en zwarte peper. Verdeel het kruidenmengsel over de zalm en druk stevig aan. Leg de zalmfilets in een ovenschaal en bak in de oven in circa 15 minuten gaar.

Maak ondertussen een salade van de jonge bladsla, komkommer en tomaat. Sprenkel hier een dressing overheen van de rest van de olijfolie, citroensap van de halve citroen waar je de schil van hebt geraspt en honing.

Serveer de vis met de salade en partjes citroen.

Translate »