Tonijnsteak op een bedje van haricots verts

Lekkere lichte maaltijd voor een warme dag of gewoon omdat je het lekker vindt

Porties

1

Klaar in:

10 minuten

Kcal:

606

Kosten:

€ 5,86 p.p

 
Introductie

Over dit recept

Recept uit een kookboek

Dit recept stond in een kookboek dat ik ooit had, ik weet alleen niet meer welke. Ik ben blij dat ik het recept heb bewaard want het is goddelijk. Als je het herkent laat me dan weten waar het in stond, dan kan ik het vermelden.

Als je niet zo van vis houdt, is de kans groot dat je tonijnsteaks wel lekker vindt. Tonijnsteaks smaken helemaal niet zo naar vis, tenminste als je een verse hebt. Als je van deze vis wel af en toe kunt genieten, krijg je toch op een natuurlijke manier omega 3 binnen.

Ik vind dit gerecht heerlijk, vooral op een warme dag. Licht verteerbaar en goed op smaak. Door gebruik te maken van Keltisch zeezout krijg je bovendien alle mineralen binnen die je nodig hebt.

Geschikt voor:

SlimLin, Vegetarisch

Allergenen:

Vis, citrus 

Wat zit erin?
  • 2 tonijnsteaks, van ongeveer 150 gram
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 150 gram haricots verts, schoongemaakt
  • 375 gram vastkokende aardappelen, in dunne plakjes
  • 3 tomaten, zonder zaadlijsten in dunne reepjes
  • 6 zwarte olijven, zonder pit, in plakjes
    0,5 stuks citroen, sap en rasp
  • 1 takje verse basilicum, blaadjes in dunne reepjes
  • 1 eetlepel kokosolie
  • Keltisch zeezout en versgemalen peper naar smaak

Voedingswaarden

Als je er wat meer groenten bij wilt eten, kun je er een lekkere salade bij maken. Zeker als je ervoor kiest om je maaltijden voor 75% uit groenten te laten bestaan, dan is een salade erbij een goede keuze.

  • Eiwit 29% 29%
  • Koolhydraten 31% 31%
  • Vet 40% 40%

Hoe maak je het?

Stap 1

Wrijf de tonijnsteaks in met 1/2 eetlepel olijfolie en laat ze 15 minuten liggen.

Stap 2

Breng een ruime pan water aan de kook met wat Keltisch zeezout en kook hierin de aardappelplakjes en haricots verts in 4 tot 5 minuten beetgaar. Spoel ze in een vergiet met koud water af en laat ze uitlekken.

Stap 3

Klop een dressing van de rest van de olijfolie, 1 eetlepel citroensap en Keltisch zeezout en versgemalen peper naar smaak. Schep er de haricots verts, de aardappelplakjes, de tomatenreepjes en de olijven door.

 

Stap 4

Verhit de kokosolie in een koekenpan en bak hierin de tonijnsteaks in circa 3-4 minuten medium, draai halverwege om.

Stap 5

Schep de salade op 2 borden en leg de tonijnsteaks erop. Bestrooi met Keltisch zeezout en versgemalen peper. Roer de rest van het citroensap en rasp door het bakvet en laat over de kook komen. Schenk de citroenjus over de tonijnsteaks. Garneer met de blaadjes basilicum.

 

 

Translate »