Wat zit erin?

125 gram gekookte bieten
½ eetlepel witte wijnazijn
1 eetlepel medium dry sherry
2 eetlepels walnootolie
½ theelepel gedroogde tijm
½ rode ui, gesnipperd
20 gram pecannoten
Versgemalen citroenpeper
40 gram jonge bladsla
½ avocado

Hoe maak je het?

Schil de bieten voorzichtig schillen en snijd in kleine blokjes. Klop in een kom de azijn, sherry, olie en tijm met zout en peper naar smaak tot een dressing. Schep de bietjes en ui erdoor en laat de smaken 20 minuten intrekken. Schep regelmatig om. Rooster in een droge koekenpan de pecannoten in 2-3 minuten knapperig. Schep citroenpeper en zout naar smaak erdoor. Doe de noten in een kommetje. Halveer de avocado, verwijder de pit en schil. Snijd de avocado vlak voor serveren in lengte in plakjes. Leg de sla op een bord, schep de bietjes erop en de avocado eromheen. Strooi de pecannoten erover.

Translate »