Ik vind salades altijd heerlijk als lunch. Ik heb er dan ook het liefst zoveel mogelijk varianten van om uit te kiezen. Salades zijn licht verteerbaar en, mits goed samengesteld, toch bijzonder voedzaam. Ik heb altijd veel meer energie in de middag als ik een salade heb gegeten, dan bijvoorbeeld een boterham.

Deze salade is een heerlijke combinatie van knapperige groenten met spek & kaas. De dressing zorgt voor de juiste hoeveelheid vetten, waardoor de in vet oplosbare vitamines ook daadwerkelijk worden opgeslagen door je lichaam.

Geniet en voel je fit!

Wat zit erin?

Voor 2 personen:
100 gram ontbijtspek, uitgebakken
100 gram gemengde sla
50 gram champignons, in plakjes
1/2 gele paprika, in dunne reepjes
2 tomaten, in partjes
75 gram gruyère, in dunne reepjes
1 eetlepel wijnazijn
1 theelepel franse mosterd zonder suiker
4 eetlepels olijfolie
1 eetlepel verse bieslook, fijngeknipt
Versgemalen peper en Keltisch zeezout naar smaak

Hoe maak je het?

Klop een gladde dressing van de azijn, mosterd en olie. Roer de bieslook erdoor en laat even staan

Verdeel de sla over 2 borden. Verdeel de plakjes champignon en reepjes paprika erover. Voeg de stukken tomaat en reepjes gruyère toe. bestrooi de salade met de stukjes spek en wat versgemalen peper en Keltisch zeezout naar smaak.

Verdeel de dressing over de salade.

Translate »