Wat zit erin?

Voor 1 persoon:
½ courgette, in blokjes
½ aubergine, in blokjes
¼ rode paprika, in blokjes
¼ groene paprika, in blokjes
1 vleestomaat
1 kleine ui, gesnipperd
1 teen knoflook, geperst
½ eetlepel Provençaalse kruiden, fijngehakt
1 eetlepel olijfolie
1 zelfgemaakt platbroodje
Keltisch zeezout en peper naar smaak

Hoe maak je het?

Bestrooi de aubergine dun met Keltisch zeezout laat ca. 10 minuten rusten. Breng water aan de kook in een pan. Kruis de tomaat in en dompel enkele seconden onder in kokend water. Spoel af onder koud water, ontvel en snijd in partjes. Pel de ui en knoflook en snipper ze fijn. Was de kruiden, neem ze van de takjes en hak ze fijn. Verhit de olie in een pan. Fruit hierin de ui ca. 1 minuut. Voeg de aubergine en paprika toe en laat deze ca. 3 minuten mee fruiten. Schep de courgette en tomaat erdoor. Voeg de knoflook en kruiden toe en laat ca. 20 minuten zachtjes smoren. Schep regelmatig om. Breng op smaak met Keltisch zeezout en peper. Serveer de groente met het platbrood.

Translate »

Pin It on Pinterest

Share This