Oosters rundvlees

Een lekker snel en simpel gerecht

Porties

1

Klaar in:

50 minuten

Kcal:

589

Kosten:

€ 2,87 p.p

 
Introductie

Over dit recept

Recept van SlimLin

Dit eenvoudige recept is lekker snel en makkelijk te maken. Je hoeft alleen de marinade even de tijd te geven om in het vlees te trekken.

Gebruik trouwens alleen rundvlees van koeien die een natuurlijk leven hebben gehad in de buitenlucht. Koeien die niet natuurlijk leven zijn vaker ziek en krijgen veel antibiotica. Dat vind je dan weer terug in het vlees.

Geschikt voor:

SlimLin, Koolhydraatarm, Paleo

Allergenen:

 

Wat zit erin?
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 150 gram bieflappen, in reepjes
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 2 eetlepels Japanse sojasaus
  • 1 eetlepel honing
  • 1 eetlepel kokos
  • 1 eetlepel kokosolie
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 200 gram sperziebonen
  • Keltisch zeezout en zwarte peper

Voedingswaarden

Sperziebonen bevatten veel vitamines en mineralen. Bovendien bevatten ze veel vezels, wat weer goed is voor je stofwisseling.

  • Eiwit 27% 27%
  • Koolhydraten 21% 21%
  • Vet 52% 52%

Hoe maak je het?

Stap 1

Bestrooi het vlees met Keltisch zeezout en zwarte peper.

Stap 2

Doe de sojasaus, honing, kerrie, knoflook en olijfolie in een kom en roer het door elkaar. Schep het vlees door de marinade en laat een half uurtje staan.

Stap 3

Maak ondertussen de sperziebonen schoon en kook ze beetgaar. 

Stap 4

Verhit de kokosolie in een pan en bak het vlees al omscheppend, tot het bruin is. Schep de kokos en de sperziebonen door het vlees en bak nog even door.

Translate »