geroosterde groenten met quinoaAls je wilt afvallen, dan is quinoa je beste vriend. Quinoa is rijk aan eiwitten, vitamines en mineralen. Naast het feit dat het heel erg voedzaam is, vult het goed en bevat nauwelijks kcal. Met recht dus je beste vriend, als je wat kilo’s aan het lozen bent.

Van quinoa wordt gezegd dat het migraineaanvallen kan verminderen en dat het metabole processen in spiercellen en hersenen faciliteert. Quinoa bevat veel vitamine B, C en E, alsmede alle 9 essentiële aminozuren.

Mensen met een glutenallergie kunnen hier een graantje meepikken, want quinoa is glutenvrij!

In de aanschaf lijkt quinoa duur, maar je hebt er maar heel weinig van nodig, gemiddeld gebruik je 40 tot 50 gram per persoon.

Gecombineerd met lekkere gezonde groenten, heb je een echte powermaaltijd te pakken.

Wat zit erin?

Voor 2 personen:
1 gele paprika, in grove stukken
1 courgette, in plakken
1 rode ui, in halve parten
6 cherrytomaatjes, gehalveerd
80 gram quinoa
200 gram kikkererwten, uitgelekt en afgespoeld
8 zwarte olijven, gehalveerd
1 eetlepel groene pesto
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel bladpeterselie, gehakt
Keltisch zeezout en versgemalen peper

Optioneel: 50 gram geitenkaas, verkruimeld

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en leg de paprikablokjes, courgetteplakjes, rode uipartjes en tomaatjes in een braadslede. Bestrooi ze met Keltisch zeezout en versgemalen peper, bedruppel ze met de helft van de olijfolie en rooster ze 20–25 minuten in de oven.

Terwijl de groenten in de oven garen, kun je de quinoa al dente koken. Houdt de quinoa warm.

Schep de groenten uit de braadslede over in een schaal. Meng het vocht uit de braadslee met de pesto en de rest van de olie. Schep de quinoa, geroosterde groenten, kikkererwten en olijven door elkaar. Schenk het pestomengsel erover, voeg zout en peper toe en schep alles weer door elkaar.

Bestrooi het gerecht met de peterselie en eventueel de geitenkaas.

Bron: Jamie Oliver
Translate »