Wat zit erin?

200 gram gehakt
1½ theelepel zelfgemaakte gehaktkruiden
½ ei
1 theelepel mosterd
1 dessertlepel gezeeflde tomaten of tomatenpuree
Citroenpeper naar smaak
3 eetlepels roomboter of reuzel
300 gram bloemkool
150 ml kruidenbouillon

Hoe maak je het?

Meng het gehakt met de kruiden en het ei. Rol er balletjes van met een doorsnede van ongeveer 3 cm. Verhit de margarine in een pan en bak hierin de balletjes in ca. 10 minuten bruin en gaar. Keer regelmatig. Kook ondertussen de bloemkool in water gaar. Giet de bloemkool af en bestrooi met citroenpeper. Haal de balletjes uit de pan en voeg de kruidenbouillon toe. Laat iets inkoken en bewaar de helft voor morgen. Voeg aan het overgebleven deel mosterd en de tomatenketchup toe en roer tot een gladde jus. Doe de balletjes en bloemkool op een bord en schenk de jus erover.

Translate »