Frisse aardappelsalade met yoghurt & spekjes

Deze salade is lekker fris en makkelijk mee te nemen naar je werk in een weckpot

Porties

4

Klaar in:

75 minuten

Kcal:

399

Kosten:

€ 1,55 p.p

 
Introductie

Over dit recept

Recept van Boodschappen

Dit heerlijke recept vond ik in de Boodschappen van deze maand. 

Verfrissend door de dressing van yoghurt en zeer voedzaam als je kiest voor biologische ingrediënten.

Ik gebruik in mijn gerecht wel expliciet volle Griekse yoghurt, omdat je lichaam de vetten nodig heeft om de eiwitten in de yoghurt te kunnen verwerken. Ook maak ik gebruik van Keltisch zeezout in plaats van gewoon zout, omdat ik Keltisch zeezout alle benodigde mineralen nog aanwezig zijn.

Geschikt voor:

Suikervrij, Vegetarisch

Allergenen:

melk, lactose, ei, citrusfruit

Wat zit erin?
  • 150 gram spekblokjes, uitgebakken
  • 500 gram aardappelen, in blokjes
  • 150 gram doperwten (vers of diepvries)
  • 1 kleine rode ui, gesnipperd
  • 1 bosje bieslook, fijngehakt
  • 125 ml Griekse volle yoghurt
  • 2 eetlepels mayonaise (zonder suiker)
  • 0,5 citroen, uitgeperst
  • Keltisch zeezout en versgemalen peper naar smaak

Voedingswaarden

Aardappels zijn voedzaam. Ze bevatten naast vezels,  veel mineralen zoals zink, magnesium, kalium, fosfor en calcium.  Ook zitten er in aardappels een grote hoeveelheid vitamine C en vitamines uit het B-complex.

  • Eiwit 20% 20%
  • Koolhydraten 31% 31%
  • Vet 49% 49%

Hoe maak je het?

Stap 1

Kook de aardappelblokjes in circa 15 minuten gaar in water met wat Keltisch zeezout. Voeg de laatste 2 minuten van de kooktijd de doperwten toe. Giet af en laat afkoelen. 

Stap 2

Meng intussen de yoghurt met de mayonaise en citroensap. Breng op smaak met Keltisch zeezout en versgemalen peper. 

Stap 3

Meng de dressing met de uitgebakken spekblokjes, ui en bieslook door de aardappelen en doperwtjes. Zet de salade minimaal 1 uur in de koelkast.

Translate »