Bruschetta met tomatensalsa

Een heerlijk tussendoortje dat het ook perfect doet als lunchgerecht.

Porties

3

Klaar in:

10 minuten

Kcal:

320

Kosten:

€ 1,00 p.p

 
Introductie

Over dit recept

Recept van SlimLin

Deze bruschetta is een van mijn favoriete lunchgerechten voor een zonnige middag en dan natuurlijk het liefst met een lekker glas wijn erbij. Voetjes omhoog en even een kleine minivakantie in de achtertuin of op het balkon. Heerlijk!

Het is ook een prima gerecht voor een tapas avond, multifunctioneel dus.

Geschikt voor:

SlimLin, Vegetarisch

Allergenen:

 

Wat zit erin?
  • 1 stuks volkoren (spelt)stokbrood, in schuine plakken van 2 cm
  • 3 teentjes knoflook, geperst
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels kruidenazijn
  • 1 stuks ui, fijngesnipperd
  • 3 stuks tomaten, in kleine blokjes
  • 2 takjes basilicum, alleen de blaadjes fijngesneden
  • Keltisch zeezout en versgemalen peper naar smaak

Voedingswaarden

Als je stokbrood koopt, kies dan een brood dat gemaakt is van volkorenmeel, dus niet een waar bloem in is verwerkt. Bloem is een snelle suiker, waar je lichaam eigenlijk alleen maar last van heeft. Door te kiezen voor volkorenmeel, geef je je lichaam graan waar het nog voedingsstoffen uit kan halen. Het liefst spelt, omdat tarwe van nu niet zo voedzaam meer is, als honderd jaar geleden.

  • Eiwit 9% 9%
  • Koolhydraten 49% 49%
  • Vet 42% 42%

Hoe maak je het?

Stap 1

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Stap 2

Meng 2 eetlepels van de olijfolie met de knoflook en wat Keltisch zeezout. Bestrijk de plakjes brood hiermee.

Stap 3

Zet de broodjes in de oven en bak in ongeveer 8 minuten krokant en bruin.

 

Stap 4

Maak ondertussen de tomatensalsa van de tomaten, ui, basilicum, rest van de olijfolie en kruidenazijn. Meng goed door elkaar en breng op smaak met Keltisch zeezout en versgemalen peper.

Stap 5

Haal de broodjes uit de oven en beleg ze met de tomatensalsa.

Translate »

Pin It on Pinterest

Share This