Boerenkoolstoof met worst

Een lekkere variatie op stamppot boerenkool die bijzonder voedzaam is.

Porties

3

Klaar in:

30 minuten

Kcal:

416

Kosten:

€ 1,95 p.p

 
Introductie

Over dit recept

Recept van een vriendin

Boerenkool bevat heel veel goede voedingsstoffen en behoort wat dat betreft in de groep superfoods thuis. Boerenkool bevat veel vitamines uit de B-familie, vitamine C, E en K. Daarnaast bevat boerenkool ook heel veel mineralen, zoals calcium, fosfor, ijzer, kalium, koper, magnesium, mangaan en selenium.

Verder barst boerenkool van de antioxidanten en ontstekingsremmende stoffen. Goed dus om in de winter (en in de zomer) lekker vaak op het menu te zetten.

Geschikt voor:

SlimLin, Suikervrij

Allergenen:

Wat zit erin?
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 1 ui, in ringen
  • 2 braadworsten, in plakjes
  • 1 takje rozemarijn, de blaadjes
  • 400 gram gepelde tomaten, gehakt met sap
  • 350 gram kapucijners, uitgelekt
  • 100 gram boerenkool
  • Keltisch zeezout en versgemalen peper naar smaak

Voedingswaarden

Kapucijners zijn peulvruchten die veel vitamines en mineralen bevatten.

Bovendien bevatten ze plantaarige eiwitten.

  • Eiwit 19% 19%
  • Koolhydraten 30% 30%
  • Vet 51% 51%

Hoe maak je het?

Stap 1

Verhit de olie in een grote pan en bak hierin de ui, knoflook en worst ongeveer 5 minuten.

Stap 2

Voeg de rozemarijn, gepelde tomaten en kapucijners toe en laat met deksel op de pan ongeveer 20 minuten stoven op een laag vuur.

Stap 3

Voeg vervolgens de boerenkool toe en warm nog circa 5 minuten door.

Stap 4

Breng op smaak met versgemalen peper en Keltisch zeezout.

Translate »