MungbonenpapDit recept wordt in Oosterse landen vaak gebruikt om de borstvoeding goed op gang te houden, maar het heeft heel veel meer voordelen. Boeboer betekent pap en Katjang Idjoe zijn kleine groene boontjes, die wij beter kennen als mungbonen. Deze boontjes bevatten heel veel eiwitten en zijn daarin een goede vervanging voor vlees of vis.

Door de grote hoeveelheid vezels, zorgen ze voor een goede darmwerking. Ze reinigen de darmen en hebben verder een ontgiftende werking op het hele systeem. Door de vezels heb je ook snel een voldaan gevoel.

Wat zit erin?

50 gram mungbonen, minstens 6 uur geweekt
1 of 2 theelepels honing
Keltisch zeezout
ruim water

Hoe maak je het?

Kook de mungbonen in ruim water met wat Keltisch zeezout tot pap. Giet het teveel aan water eventueel af. Doe in een kommetje en voeg honing toe. Roer door elkaar en geniet ervan.

Translate »

Pin It on Pinterest

Share This