Bean Chili

Een lekker pittig gerecht met een Mexicaans tintje

Porties

4

Klaar in:

10 minuten

Kcal:

453

Kosten:

€ 1,90 p.p

 
Introductie

Over dit recept

Recept van Kris Carr

Nog nooit eerder heb ik zoveel humor gevonden in een afslank boek als dat van Kris Carr (Crazy sexy diet). Ik kreeg het van een vriendin en heb het nagenoeg in een adem uitgelezen.

En alhoewel ik zelf niet voor een volledig veganistische leefstijl kies, kan ik wel enorm genieten van haar recepten. Dit recept vond ik in haar boek: Crazy sexy kitchen.

Het pittige gerecht is heerlijk in combinatie met avocado.

Als je het gerecht nog niet pittig genoeg vind, kun je er nog chilipoeder aan toevoegen.

Geschikt voor:

SlimLin, Vegetarisch

Allergenen:

 

Wat zit erin?
  • 1,5 eetlepel komijnzaad
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 3 tenen knoflook, fijngesneden
  • 1 stuks Jalapeño peper, fijngesneden
  • 100 gram champignons, fijngehakt
  • 1 stuks courgette, in blokjes
  • 1 stuks aardappel, in blokjes
  • 800 gram zwarte bonen, uitgelekt en afgespoeld
  • 400 gram kidneybonen, uitgelekt en afgespoeld
  • 400 gram tomatenblokjes
  • 500 ml water
  • 2 eetlepels honing
  • 1 theelepel Keltisch zeezout
  • 0,5 bosje verse koriander
  • 100 gram boerenkool

Voedingswaarden

Als je niet van koriander houdt, kun je dat ook weglaten. Ik hou er zelf helemaal niet van, dus ik laat het altijd weg of gebruik heel weinig zodat het niet overheerst. Koriander is namelijk wel een heel gezond kruid, dus regelmatig aan je gerechten toevoegen is een goed idee.

  • Eiwit 19% 19%
  • Koolhydraten 63% 63%
  • Vet 19% 19%

Hoe maak je het?

Stap 1

Rooster de komijnzaadjes in een droge braadpan totdat ze lekker gaan geuren.

Stap 2

Voeg de olijfolie, ui, knoflook en jalapeño peper toe en roerbak tot de ui glazig ziet.

Stap 3

Voeg de champignons, courgette en aardappel toe en roerbak ongeveer 3 tot 4 minuten. Blijf roerbakken, zodat het niet gaat aankoeken.

Stap 4

Voeg de zwarte bonen, kidneybonen, tomaten, water honing, Keltisch zeezout en koriander toe. Roer goed door en zet het vuur laag.

Stap 5

Doe het deksel op de pan en laat zachtjes pruttelen totdat de aardappelblokjes zacht zijn. Maak eventueel extra pittig met chilipoeder naar smaak.

Stap 6

Haal de pan van het vuur en roer de kool erdoorheen. Serveer direct.

Translate »