huttenkase en quinoaDit recept vond ik op de website van “Chicks love food” en is met recht een powerontbijt. Zoals ik al eens eerder heb aangegeven in mijn posts, is quinoa je beste vriend als je wilt afvallen. Quinoa is rijk aan eiwitten, vitamines en mineralen. Naast het feit dat het heel erg voedzaam is, vult het goed en bevat nauwelijks kcal. Quinoa bevat veel vitamine B, C en E, alsmede alle 9 essentiële aminozuren.

In dit gerecht vind je naast quinoa ook hüttenkäse, een ingrediënt wat ik zelf niet eerder heb gebruikt, omdat ik niet zo van kaas houdt. Als je wel van kaas en kwark houdt, dan is dit een gerecht wat je absoluut zal bevallen. Hüttenkäse is eigenlijk een heel jonge kaas, die na het maken nog niet echt gerijpt is. Hüttenkäse bevat aanzienlijk minder kcal dan gewone kaas en is neutraal van smaak, waardoor het goed verwerkt kan worden in verschillende gerechten. Het bevat veel eiwitten en weinig vet en koolhydraten. Daarom wordt dit veel gebruikt door mensen die een eiwitrijk dieet volgen.

Wat zit erin?

75 gram quinoa, gekookt volgens de verpakking
100 gram hüttenkäse
1 theelepel kaneel
1 banaan
1 eetlepel honing
1 eetlepel lijnzaad
Optioneel: granaatappelpitjes

Hoe maak je het?

Meng in een kom de hüttenkäse met kaneel, honing en lijnzaad. Voeg de gekookte quinoa toe en als laatste eventueel de granaatappelpitjes.
Sprenkel nog wat kaneel en honing on top en je quinoa bowl is klaar om gegeten te worden. Geniet ervan!

Translate »

Pin It on Pinterest

Share This