Pasta Primavera
Een heerlijk frisse pasta variant geschikt voor vegans
Porties
2
Klaar in:
30 minuten
Kcal:
491
Kosten:
€ 2,10 p.p
Over dit recept
Recept van SlimLin
Pasta primavera staat voor lentepasta en die komt in veel verschillende varianten. De basis is heel veel groenten.
Voor dit recept heb ik gekozen voor een pasta van volkoren spelt. Spelt is een graansoort waar nog veel vitamines en mineralen in voorkomen, met name uit de B familie. Daarnaast is spelt erg eiwitrijk. Mensen met gevoelige darmen, kunnen spelt vaak beter verdragen dan tarwe.

Geschikt voor:
SlimLin, Vegetarisch, Vegan
Allergenen:
Gluten, noten
- 150 gram volkoren speltpasta
- 100 gram verse spinazie, gewassen
- 200 gram wortel, in plakjes
- 1 stuks courgette, in kleine blokjes
- 1 stuks rode paprika, in dunne reepjes
- 8 stuks zongedroogde tomaatjes, in stukjes
- 1 eetlepel Italiaanse kruiden
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- 1 eetlepel groene pesto, zonder toevoegingen
- 2 eetlepels olijfolie
- Keltisch zeezout en versgemalen peper naar smaak
Voedingswaarden
Er zitten heel veel groenten in dit gerecht. Je kunt er natuurlijk prima voor kiezen om groenten die je niet lekker vindt te vervangen door groenten die je wel lekker vindt.
- Eiwit 13%
- Koolhydraten 54%
- Vet 33%

Hoe maak je het?
Stap 1
Kook de pasta volgens de aanwijzigingen op de verpakking beetgaar.
Stap 2
Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak hierin de wortel kort aan (ongeveer 2 minuten). Voeg vervolgens de courgette en de paprika toe en roerbak nog 2 minuten. Voeg vervolgens de knoflook en Italiaanse kruiden toe en roerbak nog 3 minuten. Voeg dan de spinazie toe en de zongedroogde tomaatjes. Bak door totdat de spinazie bijna helemaal geslonken is.
Stap 3
Breng op smaak met Keltisch zeezout en versgemalen peper.
Stap 4
Giet de pasta af en spoel kort af met koud water. Laat goed uitlekken en hussel met de pesto.
Stap 5
Doe de pasta op een bord en verdeel hier de groenten over.