bananenpannenkoekDit recept kreeg ik van een lieve vriendin en past helemaal bij een gezonde leefstijl volgens SlimLin. Pannenkoekjes van ei en banaan. Toen ze erover vertelde, wist ik niet zeker wat ervan te verwachten qua smaak, maar het smaakt echt naar pannenkoekjes. Je kunt ze zo eten, maar een beetje dadelstroop erop is ook lekker voor de echte zoetekauwen onder ons. Niet te veel, want dan heb je in de ochtend al gelijk een berg koolhydraten naar binnen en het idee van deze pannenkoekjes is juist dat je in balans blijft met vetten, eiwitten en koolhydraten.

Eieren

Je dag beginnen met eieren is een goed idee. Ei is een goede bron van hoogwaardige eiwitten en bevat veel antioxidanten. Het is tevens een vitaminebommetje. Een ei bevat vitamine B2, B5, B11, B12, E en D. Daarnaast is een ei een bron van ijzer. Vooral vegetariërs zouden veel eieren moeten eten.

Bananen

Bananen bevatten veel kalium en helpen daarmee de bloeddruk te verlagen. De natuurlijke suikers in bananen zorgen voor gedoseerde energie. Verder bevatten bananen veel vitamine B6 en tryptofaan. Die laatste zorgt ervoor dat ons lichaam serotine aanmaakt, een stofje dat ervoor zorgt dat we ons gelukkig voelen. Een betere start van de dag kan ik me niet bedenken.

Wat heb je nodig?

3 eieren
1 rijpe banaan
snufje kaneel
kokosolie

Hoe maak je het?

Schil de banaan en prak hem in een kom. Breek de eieren erboven en klop met een vork tot een glad geheel. Als er nog grote stukken banaan zitten, prak die dan verder fijn tijdens het kloppen. Voeg de kaneel toe en klop nog even goed door.

Verhit kokosolie in een koekenpan die niet aanbakt. Giet met een soeplepel of juslepel wat van je mengsel in de pan en maak wat wijder met je lepel. Laat bakken tot de onderkant goudbruin is gekleurd en draai dan de pannenkoek om. Herhaal tot je mengsel op is.

Tips

Als je nog zoeter wilt, besmeer dan met dadelstroop of appel-perenstroop.

 

Translate »

Pin It on Pinterest

Share This