pannenkoeken havermout banaanIk heb je een tijd geleden al getrakteerd op het recept van de pannenkoekjes van ei en banaan en de meesten van jullie vonden dit een heerlijk ontbijt. Behalve dat het een heerlijk ontbijt is, is het ook erg voedzaam. Eieren zijn een goede bron van hoogwaardige eiwitten en bevatten veel antioxidanten. Ze bevatten ook veel vitamine B2, B5, B11, B12, E en D, alsmede ijzer. Bananen bevatten vel kalium en helpen daarmee de bloeddruk te verlagen. De natuurlijke suikers in bananen zorgen voor gedoseerde energie. Verder bevatten bananen veel vitamine B6 en tryptofaan. Die laatste zorgt ervoor dat ons lichaam serotine aanmaakt, een stofje dat ervoor zorgt dat we ons gelukkig voelen.

Door havermout aan dit recept toe te voegen, maak je dit gerecht nog voedzamer. Havermout is van nature glutenvrij en daarom geschikt voor iedereen met een glutenallergie. Havermout helpt je ook met afvallen. De koolhydraten in havermout worden langzaam opgenomen door je lichaam, waardoor er geen piek in de suikerspiegel ontstaat. Havermout bevat ook veel vezels, wat weer goed is voor je darmen en de bijzondere vezels: betaglucanen hebben de eigenschap om vocht en vet aan zich te binden en dat is fijn als je wat vet kwijt wilt of vocht vasthoudt. Door de vezels heb je ook langer een vol gevoel, dus havermout is perfect als ontbijt of lunch. Havermout bevat ook veel antioxidanten, bijvoorbeeld polyfenolen die ook in rode wijn voorkomen.

Wat zit erin?

1 banaan
2 eieren
90 gram havermout
Een snufje kaneel
Kokosolie

Hoe maak je het?

Doe de banaan, eieren, havermout en kaneel in de blender en mix tot een mooie gladde massa. Verhit wat kokosolie in een koekenpan en giet met een soeplepel of juslepel wat van je mengsel in de pan en maak wat wijder met je lepel. Laat bakken tot de onderkant goudbruin is gekleurd en draai dan de pannenkoek om. Herhaal tot je mengsel op is.

 

Translate »

Pin It on Pinterest

Share This