Oosterse roerbak met kip en broccoliIk vind de combinatie van kip met broccoli, heerlijk. En het is ook nog eens een voedzame combinatie. De kip zorgt voor de nodige eiwitten en broccoli is een supergezonde groente. Broccoli bevat erg veel vitamine A, B1, B2, B3, B5, B6 en B11(foliumzuur), C, E en K.  Daarnaast barst broccoli van de mineralen, te weten calcium, fosfor, ijzer, kalium, magnesium, mangaan, molybdeen, seleen en zink.

Broccoli versterkt het immuunsysteem en houdt de bloedvaten gezond. Uit diverse onderzoeken naar kanker, kwam naar voren dat het regelmatig eten van broccoli de vorming van tumoren tegen lijkt te gaan en dat bij 75% van de onderzochte mensen die al kanker hadden, de tumoren leken te slinken.

Wat zit erin?

Voor 2 personen:
2 kipfilets, in reepjes
300 gram broccoli, in roosjes
2 uien, in partjes (8 per ui)
1 teen knoflook, geperst
2 theelepels geraspte verse gember
1/2 theelepel gemalen komijn
1/2 theelepel gemalen korianderzaad
4 eetlepels Japanse sojasaus
2 eetlepels honing
1 dessertlepel sesamolie
2 eetlepels sesamzaad
1 eetlepel kokosolie
Keltisch zeezout en versgemalen peper naar smaak

Hoe maak je het?

Bestrooi de kipreepjes met versgemalen peper en Keltisch zeezou

Blancheer de broccoli in een ruime pan met kokend water gedurende 2 minuten. Giet af in een vergiet en spoel af met koud water.

Meng de komijn, korianderzaad, sojasaus, honing en sesamolie tot een gladde marinade.

Verhit de kokosolie in een wok of hapjespan. Roerbak hierin de ui, voeg na 1 minuut de knoflook en de gember toe en fruit nog 2 tot 3 minuten tot de ui zacht is. Neem het mengsel uit de pan en houd apart.

Roerbak vervolgens  de kip 3 tot 4 minuten in de wok en voeg daarna het uimengsel toe. Voeg de broccoliroosjes toe en roerbak nog 1 minuut. Voeg de marinade toe. Warm het gerecht nog even 1 a 2 minuten door. Bestrooi met sesamzaad.

Translate »

Pin It on Pinterest

Share This