Paksoi is van oorsprong een Aziatische groente die bijzonder veel vitamine C bevat. 100 gram van deze groente, levert je al 75% van de aanbevolen dagelijks hoeveelheid (ADH) vitamine C. Van pro-vitamine A is zelfs 148% van de ADH aanwezig. Paksoi bevat dus nog meer pro-vitamine A dan de pro-vitamine A bom bloemkool. Verder zit er vitamine B5, B6, B11 en K in. Aan mineralen ook geen gebrek: calcium, ijzer, mangaan, fosfor, kalium en magnesium.
Paksoi is een koolsoort en koolsoorten hebben vele gezondheidsbevorderende eigenschappen, zoals: antioxidatief, ontstekingsremmend, kankerbestrijdend, spijsverteringsbevorderend en ontgiftend.
Maar naast al deze gezonde eigenschappen is paksoi ook heel erg lekker, zeker deze roergebakken variant.
Wat zit erin?
1 struik paksoi, gewassen en gesneden
3 teentjes knoflook, fijngesneden
1 ui, gesnipperd
sap van 1/2 sinaasappel
1 eetlepel Japanse sojasaus
1 eetlepel kokosolie
Hoe maak je het?
Verhit de kokosolie in een koekenpan en fruit hierin de ui tot hij glazig ziet. Voeg de knoflook toe en bak even mee. Voeg vervolgens paksoi toe en roerbak even kort tot het groen iets geslonken is. Blus af met de sinaasappelsap en voeg de sojasaus toe. Breng eventueel verder op smaak met versgemalen peper en Keltisch zeezout.
Serveertips
Lekker met vis of deze heerlijke gegrilde kip!