kipDe basis voor deze soep is kippenbouillon. Kippenbouillon gemaakt van kippen die een goed en gezond leven hebben gehad, is bijzonder heilzaam voor ons lichaam. Het is niet voor niets dat onze oma’s en moeders ons kippensoep gaven als we ziek waren. Vooral de botten bevatten heel veel gezonde vetten en mineralen. In kippenvlees zit het aminozuur cysteïne, dat werkt als een antioxidant en giftige stoffen uit het lichaam haalt. Daarnaast verdunt cysteïne slijm, waardoor je het makkelijker kunt ophoesten. In zijn geheel is kippenbouillon goed voor het immuunsysteem.

Door het toevoegen van Japanse sojasaus aan deze soep, help je het lichaam de soep goed te verteren en alle gezonde stofjes goed op te nemen. Een heerlijke heilzame soep dus voor de herfst- en wintermaanden.

Wat zit erin?

Voor 2 personen:
1 liter kippenbouillon
100 gram kippenvlees, in blokjes
1 stengel bleekselderij, in flinterdunne reepjes
1 prei, in flinterdunne ringen
1 eetlepel Japanse sojasaus
1 à 2 theelepels sambal
1 handje taugé

Hoe maak je het?

Verwarm de bouillon en kook hierin de kip. Indien je kippenbouillon met vlees hebt, kun je deze stap weglaten. Voeg als de kip gaar is, de groenten en sojasaus toe. Verhit verder tot de soep net niet aan de kook is. Voeg de taugé en sambal naar smaak toe. Breng eventueel verder op smaak met Keltisch zeezout.

Translate »

Pin It on Pinterest

Share This