Oosterse groentenbouillon
Met soep kun je alle kanten op, bijvoorbeeld de Oosterse kant zoals met deze heerlijk gevulde bouillon
Porties
2
Klaar in:
45 minuten
Kcal:
259
Kosten:
€ 2,85 p.p
Over dit recept
Recept van Boodschappen
Een lekker Oosters gerecht voor je balans dagen, de dagen waarop je even rustig aan doet, ter compensatie van dagen waarop je net even te veel hebt gegeten of gewoon omdat je zin hebt in een lekker soepje.
Het eitje in de soep zorgt voor de eiwitten en een voldaan gevoel.
Geschikt voor:
SlimLin, Vegetarisch, Paleo
Allergenen:
Ei, soja
- 1,5 liter groentenbouillon
- 1 stuks ui, in parten
- 3 eetlepels Japanse sojasaus
- 4 cm gemberwortel, in plakjes
- 4 zwarte peperkorrels
- 1 steranijs
- 2 kruidnagels
- 2 teentjes knoflook, in dunne plakjes
- 1 rode peper, in ringetjes
- 200 gram gemengde paddenstoelen, schoongeveegd en in plakjes
- 1 stuks paksoi, in repen
- 4 stuks eieren, halfzacht gekookt
- 2 eetlepels verse koriander
Voedingswaarden
Deze soep bevat veel paksoi. Paksoi is van oorsprong een Aziatische groente die bijzonder veel vitamine C bevat. 100 gram van deze groente, levert je al 75% van de aanbevolen dagelijks hoeveelheid (ADH) vitamine C. Van pro-vitamine A is zelfs 148% van de ADH aanwezig. Verder zit er vitamine B5, B6, B11 en K in. In paksoi zit ook veel calcium. Andere mineralen in paksoi zijn ijzer, mangaan, fosfor, kalium en magnesium.
- Eiwit 26%
- Koolhydraten 33%
- Vet 41%
Hoe maak je het?
Stap 1
Verwarm de bouillon en voeg ui, sojasaus, gember, peperkorrels, steranijs, kruidnagels en knoflook toe en laat minimaal 30 minuten pruttelen op een lage stand.
Stap 2
Neem de pan van de warmtebron en giet de bouillon door een zeef zodat alleen de vloeistof overblijft.
Stap 3
Schenk de bouillon terug in de pan en voeg de rode peper, paddenstoelen en paksoi toe en kook circa 3 minuten mee.
Stap 4
Serveer de soep met de koriander en in iedere kom 1 ei.