eierenEieren bevatten heel veel voedingswaarden en zouden regelmatig op het menu staan, mits ze van kippen zijn die een goed leven hebben en gezond eten. Hoe donkerder de dooier, hoe voedzamer de eieren zijn. Dat geldt dan weer niet voor eieren uit de bio industrie, want daar proberen de leveranciers met kunstjes in het voer, de kleur van de dooiers te manipuleren, zodat wij denken dat we de gezonde variant te pakken hebben.

Waarom zijn die eieren dan zo gezond?

Eieren zijn rijk aan essentiële aminozuren. Dit zijn aminozuren die ons lichaam nodig heeft, maar zelf niet kan aanmaken. Aminozuren zijn bouwstenen voor eiwitten en spierweefsel. Bovendien spelen ze een belangrijke rol bij energie, herstel, krachtontwikkeling, hersenfunctie en hoe je je voelt. Voor mensen die graag willen afvallen is het misschien interessant om te weten dat deze aminozuren, die zich dus in eieren bevinden, belangrijk zijn voor het kwijtraken van vet! Eieren zijn dus eigenlijk heel goed voor je als je aan het afvallen bent.

Naast deze aminozuren, bevatten eieren veel antioxidanten, vitamines en mineralen, zoals vitamine B2, B12, E en D, alsmede ijzer, choline en foliumzuur.

Om te vieren dat eieren zo gezond voor je zijn, heb ik een lekkere omelet gemaakt, die je bijvoorbeeld bij de lunch kunt eten. Lekker zonder brood, zoals je vroeger als kind ook het beleg van je brood haalde en het brood liet staan. Ja, laten we eens lekker ondeugend doen!

Wat zit erin?

2 eetlepels olijfolie
3 eieren
4 cherry tomaatjes
1 klein lente uitje
Handje rucola sla
Versgemalen peper en Keltisch zeezout naar smaak

Hoe maak je het?

Schep de rucola door een eetlepel olie. Klop de eieren los in een kom. Snijd de lente ui in ringetjes en de tomaatjes doormidden. Verhit de andere helft van de olie in een koekenpan en bak het wit van de lente ui kort aan. voeg het eimengsel toe en zet op een laag vuur. Zodra het eimengsel begint te stollen, kun je de tomaatjes en het groen van de lente ui erop verdelen. Doe vervolgens het deksel op de pan totdat de bovenkant van de omelet ook is gestold.

Laat de omelet op een bord glijden. Strooi er peper en Keltisch zeezout over en verdeel de rucola erover.

Translate »

Pin It on Pinterest

Share This