Dit recept vond ik op de leuke website “Uit Pauline’s Keuken” Heerlijk om mee te ontbijten op een vrije ochtend met het gezin. Lekker wat vers fruit erbij en dan ben je weer heerlijk gezond aan het genieten. In deze muffins zit geen suiker en ook geen tarwe.
Wat er wel in zit, is allemaal super voedzaam. Banaan, blauwe bessen, eieren, havermout en volle melk. Eiwitten, koolhydraten en gezonde vetten. Ideaal om je vrije dag mee te beginnen.
Het beslag maken is ook reuze makkelijk, je kunt het namelijk gewoon even in de blender gooien (op de blauwe bessen na).
Wat zit erin?
Voor ongeveer 10 stuks:
1 banaan, in plakjes
2 eieren
100 ml volle melk
2 tl bakpoeder
125 gr havermout
Handvol blauwe bessen (vers of gedroogd)
1 tl kaneel
Snuf Keltisch zeezout, fijn
1 tl kokosolie, vloeibaar (boven de 21 graden Celsius)
Optioneel: honing
Materialen
Muffinvorm
Cupcake papiertjes
Hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius
Doe de banaan, eieren, melk, bakpoeder, havermout, kaneel, Keltisch zeezout en kokosolie in de blender en mix ongeveer 2 minuten tot je een mooi beslag hebt. Als je het wat zoeter wilt hebben, kun je er wat honing bij doen. Doe op het laatst de blauwe bessen bij het beslag maar roer die er met een lepel door.
Verdeel het beslag over je muffin vormpjes. Bak de muffins in ongeveer 30 tot 35 goudbruin en gaar. De muffins zijn gaar als je satéprikker er droog en schoon uit komt.