mosterdvis met wortelpureeWortel is een van mijn favoriete groenten. Niet alleen omdat het lekker is, maar ook omdat je er zoveel mee kunt doen. Het is lekker om rauw van te knabbelen, gekookt, roergebakken of als puree bij vis bijvoorbeeld. Wortel bevat ook heel veel vitamine A, maar ook vitamine B1, B2, B3, B6, C, D, E en K. Een gezond groentje dus of eigenlijk een oranjetje.

Wortel helpt goed tegen onder andere obesitas, slapeloosheid, tandvleesproblemen en Alzheimer. Voor mij voldoende reden om wortel regelmatig aan mijn voeding toe te voegen. De wortel in dit gerecht past perfect bij de vis met mosterd.

Wat zit erin?

300 gram winterwortel, in kleine stukjes
2 tenen knoflook, fijngehakt
1 ui, gesnipperd
½ citroen
1 eetlepel fijngehakte peterselie
150 gram tilapiafilet (alternatief voor vis: kipfilet in dunnere plakken)
1 eetlepel milde mosterd zonder suiker
3 eetlepels olijfolie
150 ml water
Keltisch zeezout en peper naar smaak

Hoe maak je het?

Verwarm de oven op 180 graden. Snijd wat plakjes van de citroen voor garnering, pers de rest uit. Verhit in een diepe pan 2/3 van de olie en bak hierin de wortel en ui gedurende 5 minuten. Voeg de knoflook toe en bak nog 2 minuten. Voeg daarna het citroensap en water toe. Laat dit in ca 15 minuten met het deksel op de pan koken op een matig vuur, tot het water verdampt en de wortel gaar is. Stamp fijn en voeg naar smaak Keltisch zeezout en peper toe. Wrijf de bakplaat met de rest van de olie in en leg hierop de tilapiafilet. Verdeel de mosterd gelijkmatig over de filets en strooi er 3/4 deel van de peterselie over. Laat de vis in ca 15 minuten gaar worden in de oven. Roer de rest van de peterselie door de puree. Serveer de vis met de puree. Leg er de citroenschijfjes op. Roer het vocht op de bakplaat los en serveer apart.

Translate »

Pin It on Pinterest

Share This