Met welke intentie begin jij je dag?

Begin van dit jaar ben ik begonnen met de Quantum Mastery training van Roy Martina. Ik ben me er namelijk van bewust hoe groot de rol is van onbewuste patronen in je leven en een onderdeel van de training die ik volg is hypnose en zelfhypnose. Superinteressant, want als we onszelf kunnen hypnotiseren, dan kunnen we oude vastgeroeste patronen veranderen in ons voordeel.

Door de Corona crisis hebben onderdelen van de training vertraging opgelopen. Toch heb ik de afgelopen maanden al heel veel fantastische dingen geleerd, die iedereen kan toepassen in zijn of haar leven.

Visualiseren

Een superkrachtige manier om je toekomst vorm te geven, is visualiseren. Zo laat ik de deelnemers van mijn programma’s bijvoorbeeld altijd een doel stellen en daarbij een bijbehorend vision board maken. Op dat vision board plakken ze plaatjes en teksten die weergeven in welke staat ze zijn op het moment dat ze hun doel hebben bereikt.

Dat vision board is de rest van het programma uitgangspunt en wordt er regelmatig bijgehaald om te visualiseren. Door dagelijks de uitkomst van jouw doelen te visualiseren, gaat jouw brein aan het werk om het ook daadwerkelijk te realiseren. Topsporters doen dit al heel veel jaren met veel succes.

De start van je dag

Wat voor mij een enorme eye-opener was uit deze training was hoeveel verschil het maakt hoe je je dag begint.

En fysiek gezien wist ik dat al, als ik mijn dag begin met 2 grote glazen water en beweging, dan ben ik de hele dag veel fitter dan als ik dat niet doe.

Er is ook een enorm verschil of ik mijn dag begin met fruit of dat ik een boterham zou eten.

Wat nog een veel groter verschil maakt, is met welke intentie je je dag begint. Sinds een paar maanden blijf ik nog heel even op bed liggen als ik wakker ben geworden.

Ik bedenk me dan hoe ik graag zou willen dat mijn dag verloopt. Ik zet de intentie om yoga te doen, voldoende water te drinken, een lekkere wandeling te maken en gezond te eten bijvoorbeeld. Ik voeg wat intenties toe voor mijn werk, mijn gezinsleven en tijd voor mezelf.

100% meer kans 

Wat bijzonder is, is dat het zetten van een intentie de kans van slagen met 100% verhoogt! Jouw brein wil namelijk dat wat je je voorneemt ook daadwerkelijk tot uitvoer brengen.

Je moet ze er wel dagelijks aan herinneren. Dat is ook de reden dat goede voornemens voor het nieuwe jaar maar zo kort werken. Je herhaalt je intentie niet dagelijks. Als je dat wel doet, ga je grote successen behalen.

Dus als er een ding is dat je voor jezelf wilt doen, laat dat dan zijn het dagelijks zetten van een positieve intentie voor je dag en neem daarin je gezondheidsdoelen zeker mee.

geef hieronder je reactie

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zijn we al vrienden op social media?

Translate »

Pin It on Pinterest

Share This