Ik ben zelf een grote fan van de tomatenspread van Zonnatura. Het is een van de groentenspreads die ze verkopen. Een potje is niet goedkoop en je kunt het ook niet heel lang bewaren. Het is een beetje vergelijkbaar met vleeswaren, je kunt het ongeveer 1 tot 2 weken in de koelkast bewaren.
De andere spreads vind ik zelf veel minder lekker, maar de tomatenspread is heerlijk vol van smaak en een goede vervanger voor ander broodbeleg.
Op de website van Zonnatura vond ik dit recept met rijstwafels, wat (mits je kiest voor biologische rijstwafels met volle rijst en granen) een bijzonder voedzame variant is op brood en weer perfect past in een gezond eetpatroon.
Wat zit erin?
2 boekweitwafels met quinoa (Zonnatura)
50 gram Zonnatura tomatenspread
1 el pijnboompitten, geroosterd
3 zongedroogde tomaatjes, uitgelekt in reepjes
8 blokjes feta, uitgelekt
1 klein handje rucola
Hoe maak je het?
Besmeer de rijstwafels met de tomatenspread en leg daarop de feta en zongedroogde tomaatjes. Verdeel de rucola erover en bestrooi met de pijnboompitjes.