tomatensoepIk vind het echt weer voor een verwarmend soepje en omdat we vorige week al snert hebben gegeten, kies ik nu voor een lekkere makkelijke tomatensoep. De basis voor deze soep is runderbouillon, dus als je die in de vriezer hebt kun je die gebruiken.

Veel mensen denken dat tomaten niet goed voor je zijn en er zit inderdaad een giftige stof in tomatenplanten en onrijpe vruchten, tomatine. Deze stof kan in hogere hoeveelheden schadelijk zijn voor de mens. Zodra de vrucht echter gerijpt is, heeft hij veel gezondheidsvoordelen. Dus eet uitsluitend rijpe tomaten.

Tomaten bevatten veel vitamines en mineralen, zoals: pro-vitamine A, vitamine B1, B2, B6, C, kalium, fosfor en magnesium. Daarnaast bevatten tomaten het stofje lycopeen, een stofje dat bescherming biedt tegen allerlei aandoeningen, zoals: kanker, verhoogde bloeddruk en aderverkalking.

Tomatenpuree en gezeefde tomaten bevatten extra veel lycopeen.

Wat heb je nodig?

1 liter runderbouillon
1 fles gezeefde tomaten (690 gram)
Klein handje verse basilicumblaadjes, fijn gehakt
Vers gemalen peper en Keltisch zeezout naar smaak

Hoe maak je het?

Verwarm de bouillon in een kookpan, voeg de gezeefde tomaten toe en roer door elkaar. Strooi op het laatst de basilicum erover en breng op smaak met versgemalen peper en Keltisch zeezout. De liefhebber gooit er lekker een klodder room in. Uiteraard allemaal biologisch!

Heerlijk toch zo een makkelijke tomatensoep op de zaterdagavond?

 

Translate »

Pin It on Pinterest

Share This