tomatensoep2Voor iedereen die een sapkuurtje heeft gedaan en langzaam weer gaat eten of gewoon voor als je niet veel tijd hebt en wel graag een voedzame maaltijd op tafel wilt zetten. Dit makkelijke soepje is heerlijk en voedzaam.

Het scheelt je een hoop tijd omdat je geen groenten zelf hoeft te snijden en te koken. Dit is natuurlijk niet een soepje voor iedere dag, omdat juist de beestenbottenbouillon zo heilzaam zijn, maar ideaal voor een dagje waarin je even niet weet wat te koken, geen tijd hebt of als je langzaam weer een volledig voedingspatroon aan het opbouwen bent, na bijvoorbeeld een dieetperiode of een sapkuur.

Wat zit erin?

Voor 2 personen:
1 fles groentesap met tomaat van Zonnatura
Een flinke scheut olijfolie
1/2 prei, in ringen
300 gram gehakt naar keuze
Versgemalen peper en Keltisch zeezout

Hoe maak je het?

Verwarm de groentesap in een soeppan op een middelhoog vuur, roer regelmatig door. Kruid ondertussen het gehakt met peper en Keltisch zeezout en rol er kleine balletjes van voor in de soep. Voeg de balletjes toe zodra de soep op temperatuur is. Voeg de olijfolie en peper en Keltisch zeezout toe en laat op een zacht vuur zachtjes pruttelen totdat de balletjes gaar zijn. Voeg de preiringen toe en laat nog heel even staan.

Eventueel serveren met zelfgebakken chapatti’s.

Translate »

Pin It on Pinterest

Share This