Maak jij ook gebruik van de magnetron?

In veel huishoudens wordt de magnetron gezien als een fantastische hulp om snel maaltijden op te warmen of te bereiden. We hebben niet allemaal veel tijd om te koken en dan is een eenvoudige maaltijd uit de magnetron soms een uitkomst.

Veel moeders warmen ook melk voor hun babies op in de magnetron, omdat het zo lekker snel en eenvoudig werkt.

In mijn trainingen adviseer ik altijd om de magnetron de deur uit te doen en daar heb ik heel goede redenen voor.

watermoleculen

De magnetron niet zo onschuldig als het lijkt. De magnetron heeft het vermogen om watermoleculen (aanwezig in voedsel en ook in ons lichaam) met een duizelingwekkende snelheid van meer dan een miljoen omwentelingen per seconde rond te draaien. De hoogfrequente microgolven veroorzaken een enorme wrijving in de moleculaire verbindingen, wat ervoor zorgt dat je voedsel vernietigd wordt.

vernietiging van DNA

Maaltijden die in de magnetron worden bereid, hebben geen enkele voedingswaarde meer. De natuurlijke moleculen en het DNA van het voedsel wordt vernietigd. De nieuwe samenstelling die ontstaat, wordt door het menselijk lichaam niet meer herkend als voedsel en daar zit het grote probleem.

vulling i.p.v. voeding

De magnetron is makkelijk in gebruik, maar voedsel bereid in de magnetron doet niets voor je gezondheid. Je voeding is veranderd in vulling, na verwarming in de magnetron. 

Als je te weinig voedingsstoffen binnen krijgt, dan verzwakt je lichaam. Zo functioneren je hormoonhuishouding en immuunsysteem minder goed, met alle gevolgen van dien.

Afvalstoffen

Zo ontstaat er opstapeling van afval- & gifstoffen in je lichaam en vervuiling. Je lichaam kan niets anders doen dan voedsel verwarmd in  de magnetron om te zetten in afval.

De hoogfrequente microgolven blijven hangen in het voedsel en komen zo je lichaam binnen. Vooral de darmen lijden hieronder. De straling van de magnetron wordt bovendien opgeslagen in het meubilair van de keuken, dat zelf een bron van straling wordt. 

Lichtenergie

Recente onderzoeken hebben aangetoond dat er bij voedsel dat in de magnetron is opgewarmd een significante afname is van lichtenergie en voedingswaarde. Lichtenergie is de energie die door de zon wordt toegevoegd aan voedsel. Het menselijk lichaam heeft deze energie hard nodig.

Vitamine E, vitamine B en tal van sporenelementen bevatten deze lichtenergie en die worden compleet vernietigd in de magnetron, zelfs als je maar heel even opwarmt of kookt. 

Radiolyse

In bijna al het bereide voedsel uit de magnetron wordt er radiolyse aangetroffen dat kankerverwekkend is en de hersen- en zenuwcellen beschadigt. Radiolyse is de dissociatie van moleculen – in het bijzonder de watermoleculen – als gevolg van de hoogfrequente microgolven door de magnetron. Dissociatie is in de biochemie of scheikunde een proces waarbij een groter deeltje in twee of meer kleinere stukken uit elkaar valt. Vergeet niet dat onze voeding ook uit watermoleculen bestaat.

Zuurstoftekort

Naast het veranderen van voedsel in afval heeft het gebruik van de magnetron nog andere vervelende bijwerkingen, zoals problemen met het lymfestelsel en vermindering van het vermogen van het lichaam om zich te beschermen tegen verschillende kankersoorten. 

Dit wordt veroorzaakt door opstapelende afvalstoffen en toxines die lymfeklieren en -vaten verstoppen. Dat leidt tot verzuring van de weefsels en organen van het lichaam, waarbij er zuurstoftekort ontstaat op celniveau. Zuurstoftekort op celniveau is altijd de primaire oorzaak van elke soort kanker en andere chronische aandoeningen. 

Hoofdzaken

Microgolven van de magnetron veroorzaken geheugenverlies, concentratieproblemen en afname van de intelligentie omdat hersencellen worden beschadigd. Het vermogen om emoties te verwerken en te transformeren wordt aangetast met meer emotionele instabiliteit tot gevolg. 

Het eten van magnetronmaaltijden leidt tot een ernstige stressreacties in het lichaam en oxidatieve stress in de bijnieren. Daarnaast ontstaat het risico dat de bloedsamenstelling kan veranderen. De bijnieren produceren aanhoudend adrenaline door het voedsel dat veranderd is in afval door de magnetron, met adrenaline uitputting tot gevolg. Daarbij manifesteren zich andere ongemakken die gerelateerd zijn aan bijnieruitputting zoals depressie, voortplantingsproblemen en spijsverteringsproblemen. 

Bijnieruitputting

Dit proces is zo langzaam en sluipend dat men het niet eens doorheeft wat er werkelijk gebeurt tot op de dag dat je letterlijk geen energie meer hebt. Door de magnetron verwarmd of bereide voeding is mede een cumulerende oorzaak van bijnieruitputting.

Je lichaam zal gaan lijden aan ondervoeding en dit verzwakt je immuniteit en de hormoonhuishouding. 

Magnetron veroorzaakt een cumulerend nadelig effect op je gezondheid met verhoogd risico op hoge bloeddruk, staar,  migraine, duizeligheid, hersenschade, appendicitis, maagpijn, angst, depressie,  hartaandoeningen, slaapproblemen en haaruitval.

Anders koken

Dus doe jezelf een lol en stop met het gebruik van de magnetron en kies voor alternatieven. Je kunt heerlijke maaltijden fabriceren in korte tijd, mijn website staat vol met heerlijke recepten die je in minder dan een half uur kunt maken.

Met dank aan Daniel Derduwen voor het uiteenzetten van de fysieke gevaren van de magnetron.

geef hieronder je reactie

2 Reacties

 1. Christa Boven

  Hallo Linda,

  Dit artikel bevestigd mijn natuurlijke afkeer tegen de magnetron! Maar inductie? En de rest van alle apparaten voorzien van een stekker? Of gaat het om het aantal Watt ?
  Ik heb thuis wel een strijd om de magnetron. Mijn man vind T het een geweldige uitvinding. Ik ga een compromis met hem sluiten en verban de magnetron naar de buitenkeuken( schuur) het resultaat krijg je nog wel te horen.

  Antwoord
  • Linda

   Haha, ik ben reuze benieuwd naar de uitslag. Over inductie: dat werkt ongeveer hetzelfde als de magnetron heb ik me laten vertellen, alleen dan zonder veilig kastje eromheen 😉

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zijn we al vrienden op social media?

Translate »

Pin It on Pinterest

Share This