Sinds de komst van onze dochter 4 jaar geleden, heb ik eigenlijk nooit meer een nacht doorgeslapen. Inmiddels is ze al een tijdje zindelijk en moet ze er ‘s nachts nog uit voor een plas. Als ik haar dan weer terug heb gebracht naar bed, ben ik klaar wakker en duurt het even voor ik weer in slaap kan komen. Afgelopen nacht kwam ze rond 4 uur en weer lag ik naar het plafond te staren. Een half uur later besloot ik op te staan en mijn dag te beginnen met een wandeling. Dat was er al even niet van gekomen en dat is zonde, want lopen is zo goed voor het lichaam.

Afgelopen week heb ik het manuscript van mijn boek naar de drukker gestuurd en ook in mijn boek schrijf ik over wandelen en hoe heilzaam het is voor je lichaam. Het is eigenlijk gek, dat ik het al zo lang niet bewust heb gedaan. Ik loop dan wel veel met mijn dochter, maar de stevige dagelijkse wandeling die ik normaal gesproken deed, die schoot erbij in, mede door de gebroken nachten, waardoor ik ook mijn dagen later begon.

Tijd voor actie dus en vanmorgen liep ik in alle vroegte tussen de landerijen door. Ik moest meteen denken aan de cursus van Karin Hogenboom, waarin zij mensen begeleid naar een leven zonder bril. Een van de onderdelen van deze cursus is kijken in het donker, dit helpt de ogen herstellen. Een mooie bijkomstigheid van mijn wandeling in de duisternis, aangezien mijn ogen ook wat achteruit zijn gegaan de afgelopen jaren.

Lopen is een langzame ritmische beweging. Het menselijk lichaam is gemaakt om veelvuldig te lopen over lange afstanden. Het is naar alle waarschijnlijkheid de meest belangrijkste vorm van beweging voor ons lichaam en toch doen we het helaas niet zo veel meer. En dat is echt heel jammer, want lopen heeft naast lichaamsbeweging, vele gezondheidsvoordelen. Zo wordt je lymfesysteem aan het werk gezet om giftige stoffen uit je lichaam te verwijderen. In deze tijd krijgen we nogal wat gifstoffen binnen en dus is het essentieel dat die ook weer op een goede manier het lichaam kunnen verlaten. Gebeurt dat niet, dan word je ziek. Ook zorgt lopen ervoor dat energie op een gezonde ritmische manier door je meridianen kan stromen en door het stappen maakt je lichaam een stofje aan waar je je gelukkig door voelt. Doordat je voeten steeds de aarde raken, kan de magnetische energie van de aarde door je lichaam stromen, wat ervoor zorgt dat je lichaamscellen weer helemaal worden opgeladen.

Als je ervoor kiest om te gaan lopen, ga dan ook naar buiten. Op een loopband lopen is echt je allerlaatste redmiddel. Ten eerste sta je op een elektrisch apparaat, waardoor je wordt blootgesteld aan negatieve energie en niet de mooie magnetische energie van moeder aarde, die juist zo heilzaam voor je is. En ten tweede mis je iets moois: Als je loopt, dan ga je automatisch ver voor je uit kijken en zo ontstaat er een soort aantrekkingskracht tussen je ogen en het vergezicht. Hoe gek het ook klinkt, dit verhoogt de elektromagnetische energie in je lichaam, wat er weer voor zorgt dat je lichaam meer basisch is. In een leven waar we voornamelijk verzurende activiteiten en voedingsmiddelen hebben, zorgt basische activiteit en voeding voor meer balans. En een lichaam dat in balans is, wordt niet ziek.

Voor de grap zou je eens onder exact dezelfde omstandigheden een uur buiten in de natuur moeten gaan lopen en een uur op een loopband en dan het verschil ervaren. Als je buiten hebt gelopen, voel je je duizend keer beter, dan als je op een loopband hebt gelopen.

Mensen die niet of te weinig lopen, hebben te maken met ‘verstopte afvoerkanalen’. De afvalstoffen kunnen het lichaam niet goed verlaten, met alle mogelijke gevolgen van dien.

Dus mijn advies is om weer lekker veel te gaan lopen. Je zou kunnen beginnen met een half uurtje voor het slapen gaan een lekkere wandeling te maken buiten of zoals ik ‘s morgens vroeg. Het grappige is dat je er in de ochtend energie van krijgt en in de avond juist heerlijk rozig van wordt, zodat je een heerlijke diepe slaap tegemoet kunt zien.

Oh ja, had ik al gezegd dat een dagelijkse wandeling je lichaam helpt om slank te worden en te blijven?

Translate »

Pin It on Pinterest

Share This