Linzensoep met tomaat en bleekselderij

Een heerlijke voedzame soep die je kunt combineren met een lekker knapperig stukje brood

Porties

4

Klaar in:

60 minuten

Kcal:

347

Kosten:

€ 2,25 p.p

 
Introductie

Over dit recept

Recept van SlimLin

Deze voedzame soep heeft eigenlijk niets nodig, maar als je een broodliefhebber bent kun je er een lekker knapperig stukje volkorenbrood bij combineren.

De soep is makkelijk om te maken en heeft wel wat tijd nodig om te sudderen. Dus lekker op het vuur zetten en nog even wat anders gaan doen.

Geschikt voor:

SlimLin, Vegetarisch

Allergenen:

 

Wat zit erin?
  • 400 gram bruine linzen
  • 100 gram spekreepjes
  • 800 gram tomatenblokjes
  • 4 stuks wortels, in stukjes
  • 4 stengels bleekselderij, in smalle boogjes
  • 2 stuks uien, gesnipperd
  • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 stuks rode peper, zonder zaadlijsten, in dunne reepjes
  • 6 stuks gedroogde tomaten op olie, in reepjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 4 eetlepels peterselie, fijngesneden
  • Keltisch zeezout en versgemalen peper

Voedingswaarden

Bleekselderij is een absolute superfood. Het helpt het lichaam te ontgiften en een teveel aan vocht af te drijven.

Bleekselderij vind je in de supermarkt meestal zonder het loof. Zelf kijk ik altijd of ik het op de markt kan vinden, daar ligt het vaak nog met loof, die je dan weer kunt gebruiken om gerechten op smaak te brengen.

  • Eiwit 17% 17%
  • Koolhydraten 42% 42%
  • Vet 41% 41%

Hoe maak je het?

Stap 1

Spoel de linzen af en laat ze uitlekken in een vergiet. Verhit de olie in een pan en bak het spek zachtjes 1 minuut. 

Stap 2

Voeg de rode peper, ui, knoflook, wortel en selderij toe en roerbak het geheel ongeveer 3 minuten op een middelhoog vuur.

Stap 3

Roer de tomatenblokjes met het vocht, de gedroogde tomaten en linzen erdoor en giet er 1 liter water bij.

Stap 4

Breng het geheel aan de kook en laat de soep met het deksel op de pan ongeveer 45 minuten zachtjes koken tot de linzen gaar zijn.

Stap 5

Breng de soep op smaak met Keltisch zeezout en versgemalen peper. Roer als laatste de peterselie erdoor.

Translate »

Pin It on Pinterest

Share This