Biologische kipfilet is erg duur en dat past voor veel mensen niet in het budget. Omdat ik zelf liever geen vlees meer eet van dieren die een waardeloos leven hebben gehad en volgestopt zijn met medicijnen en voer dat hun lichaam niet herkent, heb ik daar een oplossing voor gevonden.

Ik koop altijd een hele biologische kip bij OKvlees.nl en sinds kort hebben ze ook halve kippen. Voor een hele kip betaal ik iets meer dan 15 euro, maar daar snijd ik dan 2 kipfilets uit en eventueel 2 poten en vleugeltjes. De botten bewaar ik voor mijn heilzame kippenbouillon, waar ik dan vervolgens weer een aantal pannetjes soep van kan maken. Ik heb er dan misschien even wat werk van, maar ik ben veel voordeliger uit en ik ben de hele winter beschermt tegen griep en verkoudheid door de krachtige voedingsstoffen die in deze kip zitten.

Wat je ook kiest. Dit gerecht met kipfilet en broccoli is in ieder geval ook heel erg lekker.

Wat zit erin?

Ingrediënten voor 1 persoon:
150 gram kipfilet, in blokjes
1½ eetlepel olijfolie
1 teentje knoflook
½  theelepel tijm
½ theelepel oregano
1 theelepel citroensap
200 gram broccoli, in kleine roosjes (stronkje mag ook in stukjes meedoen)
5 cherrytomaatjes, gehalveerd
Keltisch zeezout en peper naar smaak

Hoe maak je het?

Maak een marinade van de olijfolie, peper, Keltisch zeezout, citroensap, tijm en knoflook uit de pers. Roer hier de blokjes kipfilet doorheen en laat tenminste 15 minuten marineren.

Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag en roerbak hierin de kipfilet in enkele minuten gaar. Bestrooi de kip voor een extra kruidige smaak met oregano. Blancheer de broccoli in ruim heet water met wat Keltisch zeezout, gedurende 2 tot 3 minuten beetgaar. Giet af. Bak de broccoli een minuutje mee met de kipfilet en voeg de gehalveerde cherrytomaatjes toe. Bak geheel nog 1 minuut.

Translate »

Pin It on Pinterest

Share This