Aardappel-groentenmix met kruiden
Een lekker en makkelijk vegetarisch gerecht, met een beetje wachttijd
Porties
2
Klaar in:
100 minuten
Kcal:
421
Kosten:
€ 2,30 p.p
Over dit recept
Recept van een vriendin
Dit heerlijke gerecht is leuk om te maken als je bezoek krijgt. Je flanst het zo in elkaar en gaat dan vervolgens gezellig samen een wijntje drinken of wat anders.
Eigenlijk kun je op deze manier heel veel gerechten maken met verschillende soorten groenten en aardappelen.
De rozemarijn en tijm geven een heerlijke smaak en geur aan het geheel. Daarom is het ook extra gezellig om in de keuken te gaan zitten, als dit gerecht in de oven staat, omdat je dan van te voren al heerlijk kunt genieten van de geuren die vrij komen.
Geschikt voor:
SlimLin, Suikervrij, Vegetarisch, Vegan
Allergenen:
- 10 kleine krielaardappelen, gewassen
- 1 zoete aardappel, gewassen in blokjes van ong. 3 cm
- 1 rode biet, gekookt, in blokjes van ong. 3 cm
- 250 gram champignons
- 6 sjalotten
- 6 teentjes knoflook
- 2 takjes rozemarijn
- 2 takjes tijm
- 2 eetlepels olijfolie
- Keltisch zeezout en versgemalen peper naar smaak
Voedingswaarden
Zoete aardappel geeft een bijzondere smaak aan gerechten. Bovendien is zoete aardappel een supergezonde vervanger van de gewone aardappal. Of zoals in dit gerecht, de perfecte combi.
- Eiwit 8%
- Koolhydraten 47%
- Vet 45%
Hoe maak je het?
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Stap 2
Doe alle ingrediënten in een kom, giet er een flinke scheut olijfolie bij en kruid met Keltisch zeezout en versgemalen peper. Hussel alles goed door elkaar, vooral de champignons moeten wat olie hebben opgenomen.
Stap 2
Scheur 2 grote vellen bakpapier af en leg ze dwars over elkaar in een ovenschaal. Schik de aardappelen met de groenten en de kruiden in het midden en bind het bakpapier dicht met een stukje keukentouw.
Stap 4
Zet anderhalf uur in de oven.