Koude bietensoep met yoghurt & munt
Een lekker fris koud soepje om mee te nemen naar je werk
Porties
3
Klaar in:
90 minuten
Kcal:
365
Kosten:
€ 2,10 p.p
Over dit recept
Recept van SlimLin
Bieten worden al sinds de Middeleeuwen gebruikt voor een betere spijsvertering en ze zijn erg goed voor het bloed. Zo zou bietensap helpen tegen hoge bloeddruk. Een halve liter bietensap per dag zou volgens een onderzoek van de American Heart Association goede resultaten laten zien bij het verlagen van de bloeddruk. Verder helpen ze het lichaam afvalstoffen uit te scheiden en beschermen ze het hart.
Ook de nodige vitamines en mineralen zijn te vinden in bietjes. Zo bevatten ze veel vitamine B2, B5, B6, B11 en C. De mineralen die je kunt vinden in bietjes zijn mangaan, koper, ijzer, zink, kalium, magnesium en natrium.
Deze soep is dus behalve lekker, ook supergezond.
Geschikt voor:
SlimLin, Vegetarisch, Paleo
Allergenen:
Melk, lactose, citrusfruit
- 1 kilo rode bieten, geschild en in blokjes
- 100 gram knolselderij, geschild en in blokjes
- 4 stuks tomaten, in vieren
- 1 stuks appel, geschild en in blokjes
- 1 liter groentebouillon
- 0,5 stuks citroen, rasp van de schil
- 2 eetlepels honing
- 4 eetlepels volle yoghurt
- 2 bosuitjes
- Peterselie en verse munt naar smaak
Voedingswaarden
Als je ervoor kiest om yoghurt in je soep te doen, kies dan voor een biologische volle yoghurt. Zonder het vet, kan je lichaam de melk niet verwerken, dus kies alleen volle melkproducten als je ervan houdt.
- Eiwit 10%
- Koolhydraten 66%
- Vet 24%
Hoe maak je het?
Stap 1
Breng de bouillon aan de kook en smoor hierin de bieten, knolselderij, appel en tomaten in ongeveer 20 minuten gaar op een gematigd vuur.
Stap 2
Pureer de groenten met een staafmixer tot een gladde soep. Voeg tijdens het pureren peterselie, citroenrasp en honing toe.
Stap 3
Proef de soep voordat je hem laat afkoelen en als hij op smaak is, zet hem dan in de koelkast.
Stap 4
Als de soep ijskoud is, kun je hem serveren met een scheutje yoghurt, verse munt en bosui.