koolwraap met tonijnDit recept vond ik in de Allerhande van januari 2016 en ik vond het perfect passen in de BikiniFit Challenge. Makkelijk, lekker en je kunt het zo meenemen naar je werk. Je hebt er wel bakpapier en touwtjes bij nodig, dus kijk even of je dat in huis hebt. Verder weer een supergezond gerecht, mede door de Chinese koolbladeren.

Bij Chinese kool geniet je het meest als je hem rauw eet, net als salade eigenlijk en dan blijven de vitamines en mineralen ook het meest behouden. In Chinese kool zit heel veel vitamine C en K. Daarnaast bevat ze veel vitamines uit de B-familie en vitamine A. Aan mineralen ook geen gebrek, namelijk mangaan, fosfor, ijzer, magnesium, calcium en kalium. Chinese kool is ook mede door de antioxidanten een goed middel ter preventie van allerlei ziekten. Een goed idee dus om hier een lekker gerecht mee te maken en dat deden de medewerkers van de Allerhande.

Wat zit erin?

Voor 16 stuks:
1 stevige friszoete appel, geraspt met schil
1 bosuitje, in ringetjes
1 blikje tonijn in olijfolie, uitgelekt
90 gram mozzerellabolletjes
8 Chinese koolbladeren
150 gram wortel, julienne gesneden

Hoe maak je het?

Meng de appel, bosui, tonijn, mozzerellabolletjes en 3 eetlepels van de mozzerella-olie door elkaar. Breng op smaak met versgemalen peper.

Snijd de harde nerf uit de koolbladeren en halveer de bladeren. Rol op en rol ze vervolgens in een stuk bakpapier. Knoop vast met een stuk bindtouw. Je kunt de wraps meenemen in je broodtrommelje.

 

Translate »

Pin It on Pinterest

Share This