Ik heb altijd veel respect voor mensen die zware diëten volhouden. Je moet over een enorme wilskracht beschikken om je lichaam langere tijd belangrijke voedingsstoffen te onthouden. En dat is wat er in de meeste diëten gebeurt.

Ik heb zelf meerdere diëten gevolgd om de effecten te meten op mijn lichaam en dat heeft mijn respect voor mensen die lange tijd op een zwaar dieet leven, alleen maar vergroot.

Ketogeen dieet

Neem bijvoorbeeld het Ketogeen dieet of koolhydraatarm dieet. Als ik tegenwoordig mensen spreek die op dieet zijn, dan is het 9 van de 10 keer koolhydraatarm of het Ketogeen dieet. En om af te vallen werkt het koolhydraatarme dieet ook heel goed, daarom is het waarschijnlijk zo populair.

Ook dit dieet heb ik zelf gevolgd. Er werden veel goede gevolgen aan gehangen, zoals meer energie en kracht. Het dieet wordt ook ingezet bij allerlei ziektebeelden en dat schijnt heel succesvol te zijn. In mijn geval werkte het niet zo goed helaas. Ik voelde me doodmoe en zo slap als een vaatdoek. Bovendien werd ik er ontzettend humeurig van. En een zeurend hongergevoel de hele dag door, ook na langere tijd.

Koolhydraten geven energie

De reden dat ik me zo voelde, is omdat koolhydraten je lichaam van energie voorzien. Als je te weinig koolhydraten binnenkrijgt, dan mis je ook bepaalde vitamines, mineralen, vezels en antioxidanten. Allemaal stoffen die je lichaam nodig heeft om goed te kunnen functioneren. Bovendien heeft je lichaam koolhydraten nodig om serotonine aan te maken, een stofje dat ervoor zorgt dat je je gelukkig voelt. Dit stofje zorgt ook voor een goede nachtrust en dat je minder honger hebt.

Als je te weinig koolhydraten eet, dan kun je last krijgen van de volgende dingen:

  • Zware vermoeidheid
  • Zware benen
  • Niet vooruit te branden
  • Neerslachtigheid

Om je goed te voelen, heb je dus wel degelijk koolhydraten nodig. Het kan zelfs gebeuren, dat je lichaam naast vet, ook je spieren gaat verbranden en dat is nou precies wat je niet wilde, toch?

Mocht je nou toch graag koolhydraatarm willen eten, zorg er dan voor dat je tenminste 50 gram koolhydraten per dag binnen krijgt of schroef je hoeveelheid koolhydraten op tot het moment dat je je weer fit en vitaal voelt.

Uiteraard is het dan wel slim om te kiezen voor gezonde en voedzame koolhydraten uit groenten en fruit bijvoorbeeld. Vul aan met voedzame eiwitten en vetten en dan heb je een gezond eetpatroon te pakken, waar je ook nog eens van afvalt.

Afvallen doe je zo!

Als je niet precies weet hoe je het moet aanpakken en je wilt wel graag afvallen, dan is het programma Afvallen doe je zo! een goede keuze. In dit programma krijg je voedingsschema’s die de perfecte hoeveelheden koolhydraten, eiwitten en vetten bevatten. Daarnaast heb je toegang tot smakelijke recepten en krijg je van mij ondersteuning om blijvend te kunnen afvallen.

Het programma start in september en ik heb plek voor 20 mensen. Mocht je hier interesse voor hebben of meer informatie willen, stuur me dan een email op linda@slimlin.nl.

 

 

Translate »

Pin It on Pinterest

Share This