Wat zit erin?
Voor 1 persoon:
½ struik paksoi
1 teen knoflook, fijngehakt
150 gram kipfilet
½ sinaasappel uitgeperst
1 eetlepel Japanse sojasaus
50 gram gezouten pinda’s, fijngehakt
2 eetlepels kokosolie
1 ei losgeklopt
Keltisch zeezout en versgemalen peper naar smaak
Hoe maak je het?
Snijd de kipfilet in stukken van 2 bij 4 centimeter. Schep de helft van het sinaasappelsap om met de kip, laat 5 minuten staan. Was en snijd de paksoi. Haal de kipfilet door het ei en daarna door de pindastukjes (ze hoeven niet helemaal bedekt te zijn, verdeel de pinda’s over alle kipstukjes). Verhit de helft van de kokosolie in een pan met anti-aanbaklaag en bak de kipstukjes op middelhoog vuur in 8 minuten bruin en gaar. Keer regelmatig. Verhit ondertussen de rest van de olie in een wok. Fruit hierin de knoflook ca 1 minuut. Voeg de paksoi toe en bak 2 minuten mee. Blus af met de rest van het sinaasappelsap en de sojasaus. Roer goed door. Breng op smaak met Keltisch zeezout en versgemalen peper. Serveer de kipstukjes met de paksoi. De losgelaten stukjes pinda over de paksoi strooien.
Voor de fanatiekelingen onder ons: kies voor ongezouten pinda’s en zout ze zelf met Keltisch zeezout.