Kabeljauw op een bedje van groentenpuree
Een lekker licht gerecht voor als je een balansdag hebt.
Porties
4
Klaar in:
40 minuten
Kcal:
336
Kosten:
€ 4,10 p.p
Over dit recept
Recept van een vriendin
Voedzaam door de vitaminerijke groenten, in combinatie met vis en roomboter. De roomboter zorgt ervoor dat je lichaam de in-vet-oplosbare vitamines goed kan verwerken.
Kabeljauw bevat vitamine B3 en B12, maar bevat zelf nauwelijks vet. Je zult er dus vet bij moeten eten om deze vitamines goed te kunnen verwerken. Dat is in dit recept helemaal gelukt. Kabeljauw bevat veel eiwit, dus als je spieren wilt opbouwen is deze vis erg geschikt om te eten.
Geschikt voor:
SlimLin, Pesco-vegetarisch, Suikervrij
Allergenen:
Vis, citrusfruit, melk
- 1 kilo kabeljauwfilet
- 200 gram prei, in ringen
- 200 gram bleekselderij, in boogjes
- 400 gram winterwortel, in blokjes
- 1 ui, gesnipperd
- 2 eetlepels bladselderij, gehakt
- 2 eetlepels peterselie, gehakt
- 1 dl droge witte wijn
- 1 stuks visbouillonblokje
- 2 eetlepels roomboter
- 1 eetlepel citroenrasp
- Keltisch zeezout en versgemalen peper naar smaak
Voedingswaarden
In de puree zitten veel voedzame en gezonde groenten, zoals bleekselderij dat je lichaam helpt om overtollig vocht los te laten. Zie hier de groentenpan voor het puree werd
- Eiwit 64%
- Koolhydraten 20%
- Vet 16%
Hoe maak je het?
Stap 1
Maak in een grote pan een bedje van ui, prei, bleekselderij, wortel, selderijblad en peterselie. Schenk de wijn erover en verkruimel het bouillonblokje erboven. Maal er wat peper boven en breng aan de kook. Laat 5 minuten koken.
Stap 2
Roer intussen de helft van de roomboter en de citroenrasp door elkaar.
Stap 3
Leg de kabeljauw op het groentebedje. Verdeel de citroenboter over de vis. Breng met het deksel op de pan aan de kook. Kook in circa 15 minuten op een laag vuur gaar.
Stap 4
Schep de vis op een schaal. Dek af met aluminiumfolie.
Stap 5
Als de groenten zacht genoeg zijn, doe ze met de helft van het vocht in de keukenmachine. Pureer de groenten. Roer de rest van de boter erdoor. Breng op smaak met Keltisch zeezout en versgemalen peper.
Stap 6
Schep de puree op een borden en leg de vis erop.