Japanse gehaktballetjes met kropsla
Met Japanse sojasaus om de stofwisseling te bevorderen
Porties
4
Klaar in:
30 minuten
Kcal:
479
Kosten:
€ 2,10 p.p
Over dit recept
Recept van SlimLin
Japanse sojasaus is gefermenteerde soja en dat gebruiken de Japanners al eeuwen om de stofwisseling te ondersteunen.
Dit gerecht is een heerlijke variatie op de Hollande gehaktbal. Gezond en goed verteerbaar.

Geschikt voor:
SlimLin, Suikervrij, Koolhydraatarm
Allergenen:
- 500 gram rundergehakt
- 1 krop botersla, in parten
- 2 uien, in partjes
- 1 eetlepel grove mosterd
- 5 eetlepels volkoren speltbroodkruim
- 1 ei
- 4 eetlepels Japanse sojasaus
- 1 eetlepel rodewijnazijn
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel kokosolie
- Keltisch zeezout en zwarte peper naar smaak
Voedingswaarden
Voor dit gerecht gebruik ik rundergehakt. Het origineel is met half om half gehakt, Ondertussen heb ik geleerd dat varkensvlees niet de beste keuze is, vanwege de hoeveelheid bacteriën die ontstekingen kunnen veroorzaken.
Kies altijd voor vlees van dieren die een goed natuurlijk leven hebben gehad.
- Eiwit 30%
- Koolhydraten 7%
- Vet 63%

Hoe maak je het?
Stap 1
Meng het gehakt, met 2 eetlepels sojasaus, de mosterd, het broodkruim en ei. Kneed het goed door elkaar. Breng verder op smaak met peper en zout. Draai er met natte handen 12 ballen van.
Stap 2
Verhit de kokosolie in een hapjespan en bak hierin de ballen met de uien op middelhoog vuur rondom bruin. Draai het vuur laag en laat de ballen in 20 minuten met het deksel half op de pan gaar worden. Keer ze regelmatig en schep ook de uien om.
Stap 3
Meng ondertussen 1 eetlepel sojasaus met de rodewijnazijn en olijfolie. Klok er een dressing van en schenk deze over de kropsla.
Stap 4
Verdeel de ballen over 4 borden, leg er de kropsla bij. Breng de uien verder op smaak met de laatste eetlepel sojasaus en serveer de uien bij de ballen met sla.