Indiase dahlsoep met muntyoghurt
Een heerlijke voedzame soep met een frisse twist
Porties
8
Klaar in:
70 minuten
Kcal:
255
Kosten:
€ 0,48 p.p
Over dit recept
Recept van SlimLin
De Indiase dahlsoep is niet alleen heel erg lekker, hij is ook nog eens erg gezond. Deze soep bevat geneeskrachtige kruiden, gezonde groenten en peulvruchten en vetten die je lichaam goed kan gebruiken om de vitamines en mineralen op te nemen.
Een soepje wat van mij tenminste iedere maand op het menu mag staan

Geschikt voor:
SlimLin, Suikervrij, Vegetarisch
Allergenen:
melk
-
1 eetlepel kokosolie
-
2 uien, gesnipperd
-
1 eetlepel gemberwortel, geraspt
-
2 wortels, in kleine blokjes
-
3 tenen knoflook, fijngehakt
-
2 stengels bleekselderij, in boogjes
-
2 stuks aardappel, geschild en in blokjes
-
400 gram rode linzen, gewassen
-
1,5 eetlepel masala (toko)
-
3 theelepels kurkuma
-
1 theelepel komijn
-
2 liter kruidenbouillon
-
Keltisch zeezout en cayennepeper naar smaak
-
2 el gehakte verse koriander
-
350 ml Griekse yoghurt
-
2 el gehakte verse munt
Voedingswaarden
De basis van deze soep wordt gevormd door rode linzen. Linzen zijn supergezond. Ze zitten vol met eiwitten, vezels en ijzer. Ideaal dus als je liever geen vlees eet.
- Eiwit 23%
- Koolhydraten 60%
- Vet 17%

Hoe maak je het?
Stap 1
Verhit de olie in een grote pan en fruit hierin de uien, knoflook, gember, wortel, bleekselderij en aardappels gedurende 7 tot 8 minuten. Voeg daarna de linzen en masala toe. Roerbak nog 2 minuten en doe dan de bouillon erbij.
Stap 2
Laat, met het deksel op de pan, 1 uur zachtjes sudderen. Breng op smaak met Keltisch zeezout en cayennepeper.
Stap 3
Roer de munt met een snufje Keltisch zeezout door de yoghurt.
Stap 4
Verdeel de soep over soepkommetjes en leg op iedere portie een flinke schep muntyoghurt.
Lekker met knoflookbrood of chapatti’s
Deze soep laat zich makkelijk invriezen. Geen probleem dus om een grote pan voor jezelf te maken, maar delen is leuker!