hutspotVoor mijn spijsvertering vind ik het prettig om eiwitten en koolhydraten zo veel mogelijk te scheiden. Als ik zin heb in een lekkere stamppot, dan doe ik daar meestal geen vlees bij. Op die manier kan mijn lichaam dat veel beter verwerken en voel ik me ook na het avondeten nog lekker fit en vitaal.

In deze stamppot heb ik gekozen voor zoete aardappel. In zoete aardappel zit veel bèta caroteen, wat de aardappel zijn oranje kleur geeft. Daarnaast bevat hij veel vezels, vitamine B1, B6, C en de mineralen calcium, fosfor, ijzer, kalium, koper en mangaan.

De bloedsuikerspiegel wordt door de zoete aardappel veel minder snel omhoog gebracht, je krijgt veel gedoseerder energie.

Door deze aardappel te combineren met wortel en ui, heb je echt een bijzonder voedzaam gerecht. Wat gezonde vetten uit een eerder gemaakte jus erbij en je maaltijd is compleet.

Wat zit erin?

200 gram zoete aardappel
250 gram winterwortel
150 gram ui
Jus
Keltisch zeezout en versgemalen peper naar smaak

Hoe maak je het?

Schil de aardappelen en snijd ze in stukjes. Schil de wortel en snijd ze in stukken. Pel de uien en snijd ze in ringen. Doe de aardappelen in een pan, met daarbovenop de wortels en daarbovenop de uien. Kook het geheel in ca 25 minuten gaar. Warm ondertussen de jus op. Stamp de wortel en ui door de aardappelen heen. Breng op smaak met Keltisch zeezout en versgemalen peper. Schep de stamppot op een bord en schenk er wat jus over.

Translate »

Pin It on Pinterest

Share This