Hoe belangrijk ben jij eigenlijk?

Een paar dagen terug arriveerde ik weer in Portugal met mijn gezin. We reden langs de plek waar mijn foto op de voorpagina is gemaakt. De foto waarin ik in ultieme gelukzaligheid verkeer. Het was het eerste moment dat we in Portugal arriveerden, het land dat hoog op mijn verlanglijstje stond om te bezoeken.

Grote verandering

Ik had grote stappen gezet in mijn leven, samen met mijn gezin. We hadden ons huis in Nederland verkocht en onze bedrijven opgedoekt, om te gaan rondreizen door Europa. Ik was fit en vitaal en voelde me heerlijk in mijn vel, ondanks dat ik moe was van alle voorbereidingen.

Nu 2 jaar later ben ik op dezelfde plek en voel ik me heel anders. Vanaf het moment dat Frankrijk in maart in lockdown ging, stopte ik zo goed als volledig met bewegen. Ik ging van meerdere uren per dag snowboarden en dagelijks yoga, naar af en toe een wandeling.

Niet bewegen

In Frankrijk mocht je maximaal een uur de straat op, wat voelde als het uurtje luchten in de gevangenis. Ik accepteerde de situatie en besloot me volledig op de verdere ontwikkeling van mijn 2 bedrijven te storten.

De supermarkt in de bergen was beperkt en groenten en fruit waren er vaak niet eens, op wat diepvries groenten na. En zo gebeurde het dat ik steeds minder fit werd en vooral ook wende aan anders eten.

Eenmaal in Nederland aangekomen ging ik op dezelfde manier verder, want waar we ook kwamen er stond altijd iets lekkers op het menu. Ik begon wel weer wat meer te bewegen, maar dat was het dan wel.

Before and after

Toen mijn kleding vervelend ging zitten, besloot ik dat het anders moest en gaf mezelf een deadline. De reis naar Portugal mocht ik van mezelf nog alles eten, doen en laten waar ik zin in had, maar vanaf 1 september gaat het roer om.

Ik deelde al een ‘before picture’ op social media met mijn volgers. Veel mensen hebben hierop gereageerd met de woorden, dat ik er nog steeds prachtig uit zie en dat vind ik natuurlijk fantastisch.

Fysieke pijn

Wat zei niet kunnen zien, is dat ik moe ben, pijn in mijn gewrichten heb en zwetend en hijgend een berg op loop. Het gaat dan ook niet zozeer om mijn uiterlijk, als wel hoe ik me voel.

Daar komt bij dat ik mijn grens eerder trek dan veel andere mensen. Ik heb maar 1 kledingmaat en als dat niet meer lekker zit, kom ik in actie. Simpel en duidelijk.

Bewust heb ik het ongezonde patroon een poosje doorgezet om samen met mensen die graag willen weten hoe ik in shape blijf, de nodige stappen te zetten.

Nu ik dat gedaan heb, vraag ik me af: Hoeveel vind ik mezelf eigenlijk waard? Want waarom doe ik dit? Is best een offer om anderen te helpen, toch?

En dus besloot ik gisteren dat dit de allerlaatste keer is, dat ik mezelf dit aan doe. Hoewel ik genoten heb van gewoon nergens over nadenken, merk ik de gevolgen sterk.

Waarom?

En dan vraag ik ook aan jou: Waarom doe je het? Waarom laat je het zover komen, dat je van je eigen lichaam walgt? Dat je baalt dat je kleding niet lekker zit? Dat je allerlei fysieke klachten krijgt? Waarom doe je jezelf dat aan? Want als jij net als ik vaker aan je gezondheid hebt gewerkt, dan weet je hoe goed je je kan voelen. Waarom geef je dat op? Wat levert het je op? Wil je dat hieronder met me delen?

Ben je er ook klaar mee?

Ben jij er ook klaar mee en wil je met mij de challenge aangaan? Volg me dan hier op Instagram en hier op Facebook. Doe met me mee, ik laat je stap voor stap zien wat ik doe. Ik gun mezelf het beste, jij ook?

 

geef hieronder je reactie

6 Reacties

 1. Diny

  Ik baal niet van mijn.lichaam maar ik wil van mijn medicijnen af..vaak te hoge bloeddruk en wil mijn cholesterol op pijl houden

  Antwoord
  • Chantal

   Zoals ik je ook al in een reactie stuurde, ik doe graag met je mee. Door mijn burnout veel aangekomen, ik ben er nog lang niet maar weet wel dat dit het maximale is wat ik wil aankomen. Ik doe dit voor mezelf, om weer lekker in mijn vel te zitten. Dit is ook onderdeel van beter worden en in balans komen.

   Succes Linda! Let’s do this together!
   😘😘

   Antwoord
   • Linda

    Yes, Chantal! We kunnen dit en samen zijn we sterk!

    Antwoord
  • Astrid

   Ik wil graag weer meer kunnen doen en minder pijn hebben. En ook meer energie zou ook heel fijn zijn ben nog steeds heel erg moe.Ook zou ik wel minder medicijnen willen slikken zoals voor cholesterol, hoge bloeddruk en evt ook die voor mijn hart. Dat zou ik wel fijn vinden als die eraf konden.

   Antwoord
   • Linda

    Je bent het waard Astrid. Doe je mee met de challenge? Je hoeft me alleen op social media te volgen en dan krijg je alle stappen die ik zet mee

    Antwoord
  • Linda

   Je bent al heel goed op weg Diny. Volg je me ook op social media? Dan krijg je alles mee

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zijn we al vrienden op social media?

Translate »

Pin It on Pinterest

Share This