havermout rood fruitDit recept vond ik op deze leuke website. Ik heb er een kleine, maar voor mij een belangrijke wijziging in aangebracht, namelijk volle melk in plaats van halfvolle melk. Ik geloof niet in het ‘vermageren’ van natuurlijke producten. Juist de vetten hebben we nodig om de voedzame stoffen optimaal te kunnen verwerken en dat geldt zeker voor melk. Als je bijvoorbeeld tegen je gevoel in, steeds maar van die ranzige plastic-halvarine op je brood smeert, terwijl je haast kwijlt van roomboter, gooi dan vandaag nog dat suffe kuipje uit het raam en ga dat lekkere pakje biologische roomboter halen. Je lichaam zal je er dankbaar voor zijn! Hoe dan ook, dit recept is met deze kleine aanpassing, heerlijk en voedzaam en past helemaal in jouw gezonde leefpatroon.

Wat zit erin?

  • Havermout – 55 gram
  • Biologische volle melk – 300 ml
  • Ingevroren rood fruit – 50 gram (bijv. blauwe bessen en frambozen)
  • Rauwe cacao – 1 theelepel

Hoe maak je het?

Doe de havermout samen met de melk in een pan op het laagste vuur. Zet een timer op 10 minuten, maar blijf erbij om regelmatig in het pannetje te roeren. Voeg het bevroren fruit en de cacao toe aan de havermout en blijf regelmatig roeren zodat het niet aanbrandt. De havermout is klaar als deze is ingedikt en zachtjes kookt.

Translate »

Pin It on Pinterest

Share This