Wat zit erin?

1 ui, gesnipperd
1 courgette, in blokjes
1 aubergine, in blokjes
1 tomaat, in 6 partjes
3 tenen knoflook, geperst
3 cm verse gember, geschild en geraspt
1 el kerriepoeder
1 el kurkumapoeder
½ el paprikapoeder
½ tl chilipoeder (voorzichtig als je niet van pittig houdt)
200 ml kokosmelk
1 eetlepel kruidenbouillon, liefst zelfgemaakt (en anders knoflook en kruidenblokje van Zonnatura)
1 kommetje bulgur met quinoa en sesam (Zonnatura)
2 el kokosroom
400 ml water
Keltisch zeezout en peper naar smaak

Optioneel: 5 el koriander, grof gesneden

Hoe maak je het?

Verhit de kokosolie in een hapjespan en bak hierin de ui, knoflook en gember circa 4 minuten. Voeg de vier kruiden toe en blijf roeren (let op dat deze niet aanbranden). Voeg nu de courgette, aubergine en paprika toe en laat op laag vuur nog 10 minuten meebakken. Voeg het water, bouillon, kokosmelk toe en laat het geheel 20 minuten zachtjes pruttelen.

Breng op smaak met Keltisch zeezout en peper en strooi wat er eventueel wat koriander over. Serveer met de Bulgur.

Translate »

Pin It on Pinterest

Share This