Healthy green smoothie with spinach. Selective focus

Voor iedereen die stuiterend naar zijn of haar werk wil en ook graag nog wat lekkers voor het tien uurtje bij zich wil hebben, is deze smoothie heerlijk, makkelijk om te maken en je hebt genoeg voor de hele ochtend.

Zeker in de lente en de zomer een heerlijk drankje om je dag mee te beginnen. Overigens is het bij smoothies wel handig om er even op te kauwen. Als je daar geen zin in hebt, dan kun je er ook voor kiezen om in je smoothie te spugen. Misschien wat minder smakelijk, maar je loopt dan in ieder geval niet het risico dat je collega’s je goddelijke drankje inpikken. De reden dat je het moet kauwen, is omdat je maag ervan uit gaat dat de grote hoeveelheid groenten en fruit die het binnenkrijgt, is voor verteerd door speeksel. Doe je dat niet, dan ga je wat gezonde stofjes missen, omdat je lichaam die dan niet zo goed kan opnemen.

Zelf laat ik de moothie altijd iets dikker, zodat kauwen er eigenlijk wel een beetje bij past. Check zelf maar even wat voor jou werkt.

Wat zit erin?

200 gram spinazie
1 sinaasappel
1 peer
2 tot 5 glazen water

Hoe maak je het?

Snijd de schil van de sinaasappel, maar haal alleen het oranje eraf, laat zoveel mogelijk van dat witte spul zitten (dat barst van de pitamientjes en vezels). Haal het klokhuis uit de peer en snijd deze en de sinaasappel in grove stukken. Gooi in de blender met 2 glazen water en wat spinazie. Blend en gooi er steeds wat spinazie bij, tot alles erdoor zit. Als de smoothie te dik is, gooi je er nog wat water bij, net zo lang totdat het de substantie heeft die jij prettig vindt. Neem lekker een groot glas en gooi de rest in een glazen flesje om mee te nemen naar je werk of waar je ook heen gaat.

Translate »

Pin It on Pinterest

Share This