st maartenVanavond is het weer zover, dan trekken er hele hordes kinderen in ons dorp langs de deuren. Ze ratelen doorgaans zo snel mogelijk hun liedje op, om dan snel weer naar het volgende huis te kunnen racen. Uiteindelijk is de sport voor veel kinderen om zoveel mogelijk snoepjes mee te nemen naar huis. En misschien ben ik de enige, maar ik maak me ook druk om de gezondheid van andere kinderen en voel me heel schuldig om ze rotzooi mee te geven. Ik kies dan ook liever voor een gezonder alternatief. Ben jij net als ik, dan ben je misschien blij met onderstaande tips.

Rozijntjes

Toegegeven, niet alle kinderen vinden ze lekker, maar de meesten gelukkig wel en het ziet er ook gezellig uit: een doosje rozijntjes. Als je je creatief voelt, kun je er nog vrolijke pakketjes van maken. Kies natuurlijk wel voor biologische rozijntjes, zodat de kinderen niet in plaats van geraffineerde suiker, geconcentreerde pesticiden binnen krijgen.

Fruit

Lekkere appels, kleine banaantjes, zakjes druiven of mandarijnen zijn natuurlijk ook een prima alternatief. Ook hier zullen niet alle kinderen blij van worden, maar de ouders meestal wel. Hoe meer mensen gezonde snacks gaan uitdelen, hoe gewoner het wordt. Bijna alle kinderen houden van fruit, alleen vinden ze het een beetje saai om het met St-Maarten te krijgen.

Zakjes naturel chips of zoute popcorn

Geen geraffineerde suiker, wel wat ongezond zout, maar toch een goed alternatief voor de bergen suiker die in de tassen van de kinderen verdwijnen. En het is voor de kinderen ook leuk om eens iets hartigs te krijgen voor de afwisseling.

 

Kleine kadootjes

In plaats van iets te eten, kun je kinderen ook blij maken met kleine kadootjes. Denk hierbij aan stickervellen, potloden, pennen, magneetjes, stuiterballen, jojo’s, kleine spelletjes etc. Erg origineel en als je van alles wat hebt, dan hebben de kinderen keuze. Bij Action en de Prijsmepper vind je veel voor weinig geld.

Translate »

Pin It on Pinterest

Share This