Gezond en slank zonder dieet

faceSlimLin vindt dat gezondheid overal en altijd beschikbaar moet zijn voor iedereen en daarom zijn wij een Facebook groep begonnen waarop we zoveel mogelijk gratis informatie delen waarvan wij denken dat het belangrijk is voor een gezond en gelukkig leven. Bijna iedereen zit tegenwoordig meerdere uren per dag op Facebook, dus een perfecte plek om deze informatie te delen. Bovendien is een Facebook groep uitstekend geschikt om elkaar onderling te helpen. Mensen die net beginnen met gezond en voedzaam eten, kunnen vaak wel wat hulp gebruiken en mensen die hun draai hebben gevonden zijn vaak wel bereid om een helpende hand te reiken. Bovendien leent een groep zich veel beter om zelf ook je verhaal te delen, dan de Facebook pagina van SlimLin of de website.

Wie zit erachter?

Initiatiefneemster van deze groep is Linda de Pagter. Zij is voedingsdeskundige, trainer en coach. Ze heeft de afgelopen 20 jaar al heel veel mensen mogen begeleiden naar een gezonde leefstijl zonder dieet. Ze is ook auteur van het boek: “Waarom je dik en ziek wordt van diëten”. Linda gelooft niet in diëten, sterker nog, ze gelooft dat diëten ervoor zorgen dat mensen steeds dikker en ongezonder worden. Het is haar missie om zoveel mogelijk mensen op voedzaam voedsel te krijgen, omdat dit in haar ogen een win-win-win situatie betekent. Ten eerste een win voor degene die ermee begint, omdat je je 1000x beter gaat voelen als je voedzaam en gezond gaat eten. De tweede win is voor je omgeving, omdat je van voedzaam en gezond eten ook veel lekkerder in je vel komt en je daardoor een stuk gezelliger bent en de derde win is voor de rest van de natuur. Voedzaam eten, vraagt namelijk om natuurlijke en duurzame voedselproductie en dat is uiteindelijk goed voor moeder aarde en alles dat erop leeft.

Wat ga je hier vinden?

Via de Facebook groep, zul je regelmatig naar deze website worden verwezen voor lekkere gerechten en voorbeeld menu’s. Uiteindelijk is het de bedoeling dat je je eigen weg gaat vinden in je gezonde leefstijl en daarom gaan we je niet alles voorkauwen. Wil je dat wel, dan zijn er altijd mogelijkheden, maar wij denken dat je het, met ondersteuning van de groep ook prima zelf kunt. Zeker als je zo nu en dan eens deelneemt aan een workshop of andere leuke evenementen die we in het land organiseren.

Als je een vliegende start wilt maken, adviseren we je om het boek van Linda te kopen: “Waarom je dik en ziek wordt van diëten”. Voel je niet verplicht, we willen je niet op kosten jagen, maar we hebben wel gemerkt dat mensen die het boek lezen, een voorsprong hebben op anderen. Het boek bevat namelijk alle informatie die je nodig hebt om te komen tot je eigen gezonde leefstijl met voedzaam eten. Het is ook nog eens een perfect naslagwerk, waarop je altijd weer even kunt terugvallen als je iets vergeten bent. De Facebook groep en deze website zijn ook handig, maar omdat er zoveel informatie gedeeld wordt, kun je soms niet alles meer overzichtelijk terug vinden. En voor € 27,- hoef je nooit meer op dieet, ga je je beter voelen dan ooit en ga je ook nog eens heel veel geld uitsparen op je boodschappen, want voedzaam eten betekent minder inkopen. Ook weer een win-win-win situatie dus. Daar houden we van bij SlimLin!

Nieuwsbrief

Als je niets wilt missen. Schrijf je dan ook in voor de nieuwsbrief. Dat kan hiernaast. Door je in te schrijven op de nieuwsbrief, ontvang je van ons maximaal 1 x per week de hoogtepunten en belangrijkste nieuwtjes in je mailbox. Wij houden niet van spammen, dus we verzamelen zoveel mogelijk info, die we dan overzichtelijk in een nieuwsbrief stoppen. Als je genoeg hebt van de nieuwsbrief, kun je je altijd weer uitschrijven door 1 druk op de knop. Dus ook hier zit je weer nergens aan vast.

Eigen recepten

Als je een lekker recept te delen hebt, wat helemaal SlimLin proef is (oftewel voedzaam en gezond), deel dat gerust in de groep met een leuke foto van het gerecht.

Een paar regeltjes

Om de pagina informatief en gezellig te houden, hebben we een paar leefregels opgesteld. Als iedereen zich hieraan houdt, dan komt het helemaal goed. Als je je niet aan de regels wilt of kunt houden, zijn we genoodzaakt om je te verwijderen uit de groep en dat zouden we natuurlijk heel jammer vinden.

  1. Behandel anderen, zoals je zelf graag behandeld wilt worden. In deze regel gaan we ervan uit dat je zelf graag vriendelijk en respectvol behandeld wilt worden.
  2. Als je een link wilt plaatsen naar een andere website dan slimlin.nl, vraag dat dan eerst even aan een van de beheerders. Links die ongevraagd worden geplaatst, worden verwijderd.
  3. Zondigen bestaat niet bij SlimLin. Dus als je een keer niet voedzaam hebt gegeten, ga je dan niet schuldig voelen. Vraag liever om een plan om weer op je zelf gekozen gezondheidspad te komen.
  4. Geen beheerders blokkeren of reacties uitschakelen.
  5. Geen pb-tjes met vragen, behalve als je graag persoonlijk gecoacht wilt worden. Wij krijgen dagelijks zoveel berichtjes, dat we gewoonweg niet iedereen te woord kunnen staan. We willen graag onze tijd zo goed mogelijk besteden om zoveel mogelijk mensen tegelijk van informatie te voorzien.
  6. Advies geven we alleen als we het zeker weten, zodat we mensen niet per ongeluk op het verkeerde been zetten.
  7. Alle informatie die wij online verstrekken is gratis en daar steken we heel veel tijd en energie in. Soms zullen we dan ook een berichtje delen voor een leuke workshop, coachingstraject, boek of iets anders met veel toegevoegde waarde, waar we wel een vergoeding voor vragen. Ook wij moeten zo nu en dan wat eten en hebben daar wat centjes voor nodig. Dat doen we dan op die manier.

 

Translate »

Pin It on Pinterest

Share This